Informació general

Intercanvi

L'alcalde rep als alumnes i professors de Turquia i Romania del projecte Erasmus+, acollit per l'escola Mas Clariana

Del 14 al 18 d’octubre, 6 mestres i 10 estudiants de Turquia i Romania estan visitant el centre educatiu en règim d’observació i aprenentatge

Per Redacció

Foto de grup de la rebuda institucional a l'Ajuntament de Cambrils
Foto de grup de la rebuda institucional a l'Ajuntament de Cambrils | Cedida
Un grup d'alumnes i professors de Turquia i Romania –amb alumnes de 12 anys i 6 mestres– estan fent una estada a Cambrils, concretament a l'escola Mas Clariana,en el marc del programa europeu Erasmus+. L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, els va rebre aquest passat dimecres a la sala de plens de l'Ajuntament, juntament amb la presència de la directora de l'escola, Judit Garrido, i diferents mestres i alumnes del centre cambrilenc.
 
Aquesta visita en règim d’observació i aprenentatge es va iniciar aquest passat dilluns i s'allargarà fins avui divendres. L'objectiu és mostrar i compartir les diferents bones pràctiques que realitza l’escola Mas Clariana. El professorat participant en l’intercanvi ha pogut conèixer els diversos enfocaments metodològics innovadors emprats a l’escola Mas Clariana com caixes d’aprenentatge, STEAM, Robòtica o mitjans de comunicació, en els quals l’alumnat edita vídeos, realitza programes de ràdio i publica una revista mensual, entre altres.
 
Durant aquest dies, l’alumnat visitant i cambrilenc ha realitzat nombroses activitats dins i fora de l’aula i ha treballat en el projecte conjunt “Let’s go green”, basat en la sostenibilitat i l’educació ambiental, que arribarà a les diferents classes de tercer cicle durant aquest curs.
 
Aquest intercanvi és la primera experiència en un projecte Erasmus de l’escola Mas Clariana, que vol continuar treballant en aquesta línia. Dins del projecte Erasmus+, l’escola pot realitzar i acollir diferents mobilitats dins la Unió Europea. El programa promou la inclusió, la diversitat, la innovació amb la incorporació de noves metodologies de treball, la utilització d’eines digitals, la preservació del medi ambient i la democratització en tots els aspectes. Erasmus+ permet l’aprenentatge i millora de les llengües estrangeres, la coneixença d’altres països i cultures, i la internacionalització de les tradicions i la cultura del territori, l’escola Mas Clariana i el municipi de Cambrils.

Comenta aquest article