Esports

Futbol

Martí Guinovart: la promesa cambrilenca del futbol que podria debutar avui amb la selecció espanyola Sub15

El jugador de 14 anys, que ha passat per l'UD Salou, el Reus Deportiu i el Nàstic de Tarragona, actualment juga al cadet de l'Espanyol que milita a Divisió d'Honor

Per Andreu Dalmau

Martí Guinovart amb la samarreta de la selecció espanyola
Martí Guinovart amb la samarreta de la selecció espanyola | Cedida

El futbolista cambrilenc Martí Guinovart Mas continua fent progressos en la seva carrera i, amb tan sols 14 anys, és una de les promeses de la selecció espanyola Sub15 que participa aquests dies en un torneig a Sofia, Bulgària, on s'enfrontarà al combinat local i també al de Gales i Islàndia. Paral·lelament, Guinovart segueix creixent com a futbolista al Cadet de Divisió d'Honor del RCDE Espanyol amb qui, casualment, aquesta temporada, s'enfrontarà al Cambrils Unió.

La trajectòria del futbolista cambrilenc va començar a la UD Salou, després va passar pel Reus Deportiu i i el Gimnàstic de Tarragona abans d'aterrar a l'equip de Cornellà, on ja porta dues temporades. El seu físic imponent –mesura1,80 metres d'alçada amb 14 anys– i la seva intel·ligència tàctica li ha permès convertir-se en un pivot defensiu de qualitat i també un central dret molt tècnic.

Guinovart, que estudia a l'institut Elisabeth de Salou, forma part d'una generació importantíssima per la selecció espanyola, ja que, quan se celebri el mundial de futbol d'Espanya, Portugal i el Marroc l'any 2030, tindran 20 i 21 anys. De fet, la Federació ja els està preparant per al futur i ha creat la primera selecció sub14 que ha tingut mai, de la qual el futbolista cambrilenc en va formar part al final de la temporada passada. “Els tracten com a professionals, hi ha un staff d'unes dotze o catorze persones amb preparadors, psicòlegs, fisioterapeutes... Els hi fan un seguiment molt exhaustiu”, explica el pare del Martí, el Francesc, a revistacambrils.cat.

La generació de Guinovart complirà 20 anys quan es disputi el Mundial d'Espanya, Portugal i el Marroc (Foto: Cedida)

 

Des de la família viuen amb “normalitat” el procés que està vivint el Martí: “és un noi molt madur, molt humil, i ja sap que el principal són els estudis”. De fet, per anar amb la selecció i amb altres desplaçaments que fa aquestes setmanes amb el seu club, s'ha de demanar permís al centre per poder no assistir a les classes i el Francesc assegura que des de l'institut posen facilitats perquè Guinovart pugui seguir amb el seu progrés com a esportista i com a estudiant en paral·lel.

La selecció espanyola Sub15 està concentrada des del passat dimecres a Bulgària i aquest tarda, des de les 14 hores, disputa el seu primer encontre contra la selecció local. En el cas que Martí Guinovart jugui podríem estar davant d'un dels primers passos en la carrera a la selecció d'aquest jove futbolista cambrilenc.

Comenta aquest article