Informació general

Detencions

Els Mossos d'Esquadra detenen quatre homes a Reus per escanyar taxistes amb la tècnica del matalleó

Els detinguts cometien els robatoris violents fent servir el mateix modus operandi i la mateixa franja horària

Per ACN

Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra | Cedida

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Reus, han detingut quatre homes, d’entre 26 i 40 anys, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb violència i intimidació a la capital del Baix Camp. Els detinguts usaven la tècnica del matalleó per robar els taxistes de matinada, un mètode que consisteix a escanyar la víctima pel darrere per fer-li perdre el coneixement i, llavors, una altra persona aprofita per robar-li. Els tres casos tenen en comú les víctimes, el modus operandi i la franja horària. Les detencions s’han produït aquest dimarts i dimecres. Els arrestats tenen nombrosos antecedents policials i passaran a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus en les pròximes hores.

Els cossos policials van tenir coneixement d’un primer robatori pels volts de les tres de la matinada el 2 de juliol passat al barri de Mas Pellicer de Reus. En aquella ocasió, el taxista va recollir dos homes a l’avinguda Bellissens, que prèviament havien sol·licitat aquest servei per telèfon. Quan va aturar-se al carrer Mas de la Beatona, un d’ells va abordar i escanyar la víctima per darrere mentre l’altre, assegut al costat del conductor, li va prendre tots els diners que duia.

Els presumptes lladres van tornar a actuar de la mateixa manera el 3 d’octubre després de demanar un taxi a la cruïlla de Raval de Martí Folguera amb el carrer del Vent. També al voltant de les tres de la matinada, dos desconeguts van sol·licitar un servei de taxi per traslladar-se fins al carrer Mas d’Iglesias. Arribats a aquest punt, van utilitzar el mateix modus operandi per assaltar el taxista.

El tercer robatori es va produir a les tres de la matinada del dia 12 d’octubre, quan dos homes van pujar en un taxi en una rotonda ubicada entre les avingudes Doctor Josep Laporte i Universitat. Una vegada en ruta, el xofer es va negar a dirigir-se fins al barri Sant Josep Obrer tal com li havien demanat, ja que va desconfiar d’ells pel fet que el taxista tenia coneixement dels dos fets anteriors a la mateixa zona. Tot i això, el conductor també va partir un escanyament i agressions físiques fins que els dos presumptes lladres van fugir.

Les investigacions policials han permès identificar els quatre detinguts. Un d’ells és el principal autor dels fets perquè era qui s’asseia sempre darrere dels taxistes per escanyar-los. La resta d’implicats van alternar les tasques de trucar per telèfon per demanar el servei, d’immobilitzar i colpejar la víctima per tal de sostraure-li els diners i objectes de valor.

La primera detenció es va produir aquest dimarts pels volts de les sis de la tarda al carrer Montserrat Roig de Reus, mentre que les tres restants es van fer a primera hora del matí d’aquest dimecres en el decurs d’un servei especial al carrer de Mas Pellicer.

Comenta aquest article