Societat

Castells

Castells de sis dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de la Fira del Vi

L'actuació castellera de la Fira del Vi va comptar, a més, amb els Castellers d'Altafulla

Per Alejandro Balaguer

Pilar de 4 dels Xiquets de Cambrils
Pilar de 4 dels Xiquets de Cambrils | Cristina Sierra

La Fira del Vi va ser escenari novament d’una diada castellera després de no haver-se celebrat des de l’any 2019. La jornada va tenir lloc el diumenge 13 a la tarda i va aplegar un nombrós públic davant de l’auditori del parc del Pescador. Els Xiquets de Cambrils, acompanyats pels Castellers d'Altafulla, van completar còmodament la penúltima actuació del curs amb tres castells de sis. Després de descarregar un 4 de 6 d’inici, es van anotar el tercer 2 de 6 de l’any amb diversos canvis a tronc. Van tancar la seva participació amb un 3 de 6 amb diversos pisos de l’estructura del castell de 7 i dos pilars de 4. Pel que fa als Castellers d’Altafulla, van completar una bona actuació amb el 3 de 7, el 5 de 6, el 4 de 6 amb l’agulla i el pilar de 5.

Els Xiquets de Cambrils tancaran la temporada a la diada dels Xiquets de Reus que tindrà lloc el dissabte 26 d’octubre a les 17.30 hores a la plaça del Mercadal. A més a més de la colla amfitriona, actuaran juntament amb els Castellers de Terrassa, els Castellers d’Altafulla i la Muixeranga de la Segària.

4 de 6 amb l'agulla i pilar de 5 dels Castellers d'Altafulla (Fotos: Cristina Sierra)

 

Gerard Pinyol: «Apretarem al màxim per poder tornar a treure a plaça els castells de 7»

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va explicar que els hagués agradat tornar a alçar castells de set però que per diverses circumstàncies no havia estat possible. Tot i això, va valorar positivament la feina feta a assaig i els recursos que tenen per continuar treballant i estrenar gent novella. Pel que fa a l’última actuació de la temporada, va comentar que apretaran al màxim per tornar a treure a plaça els castells de set, tot i que serà difícil. Davant d’això, va afirmar que per il·lusió, ganes i sacrifici no serà i que la colla està convençuda a assolir aquest objectiu.

Comenta aquest article