Informació general

Seguretat

La Policia Local celebra la diada de Sant Miquel reivindicant la necessitat d'un relleu generacional (conté galeria fotogràfica)

És el primer acte des de la marxa de Raquel López i, el seu substitut, Manel Muñoz, va advocar per reposar els agents que deixen el cos per jubilació el més aviat possible

Per Andreu Dalmau

L'acte es va iniciar a la plaça de l'Ajuntament i va continuar a la sala d'actes del Casal de la Gent Gran
L'acte es va iniciar a la plaça de l'Ajuntament i va continuar a la sala d'actes del Casal de la Gent Gran | Andreu Dalmau

La Policia Local de Cambrils va celebrar, ahir al migdia, una Diada de Sant Miquel, patró de la Policia, que es va centrar especialment en homenatjar els agents més veterans i en reivindicar la necessitat de garantir el relleu generacional. L'esdeveniment es va iniciar a la plaça de l'Ajuntament i, després de formar, la plantilla de la Policia Local es va desplaçar, seguits per autoritats i comandaments de diversos cossos de seguretat, cap a la sala d'actes del Casal de la Gent Gran.

Allí, l'acte va començar amb el parlament del regidor de Seguretat Ciutadana, Enrique Arce, que va encetar el seu parlament recordant la tasca de la que, fins fa pocs mesos, va ser cap del cos municipal. “La Raquel López em va ajudar en els meus primers mesos com a regidor, era una persona que, anéssim on anéssim, tothom la coneixia i li tenia respecte”, va destacar el regidor. El màxim responsable de la policia municipal no es va oblidar tampoc del substitut de López, Manel Muñoz, a qui li va agrair que agafés les regnes del cos sense dubtar-ho i va destacar la seva voluntat de servei públic.

Després de felicitar els agents del cos i d'apreciar la presència dels representants d'altres cossos de seguretat de l'estat, Arce va fer una anàlisi de l'actualitat de la seguretat a Cambrils. En el darrer any, segons el regidor, s'ha aconseguit avançar en la negociació del nou conveni de la Policia. “L'acord ha estat possible gràcies a la regidora d'Organització, Gemma Balanyà, la predisposició de la Prefectura i els sindicats”, apuntava, “és un acord en el qual totes les parts és queden amb la sensació de que es podria haver aconseguit més, i això és un bon acord”. El més important de cara al futur, però, és “garantir el relleu generacional”, segons el regidor Arce: “l'objectiu és ampliar el nombre d'agents per adaptar-nos a la població que té Cambrils”.

El regidor de Seguretat Ciutadana també va aprofitar per repassar l'estat del principal repte de la Policia Local: la lluita contra el top manta. “Hem d'entendre que estem immersos en una guerra contra les màfies de la venda il·legal”, remarcava Arce, que va assenyalar Salou com el centre de “tota la venda ambulant des de Peníscola fins a Sitges”.

Manel Muñoz: «És important mirar al passat, al present, però sobretot al futur»

Després del regidor va prendre la paraula el cap de la Policia Local, Manel Muñoz. La seva arribada al càrrec ha estat sorpresa, i la seva marxa no està tant lluny. El màxim responsable del cos va aprofitar la seva experiència obtinguda després de 40 anys a la policia local per reflexionar sobre la importància de buscar nous i millors agents per la Policia Local. “És important mirar al passat, al present, però sobretot al futur”, apuntava Muñoz, que també va esperonar la resta d'agents que hi havia a la sala: “sigueu valents, doneu una passa al davant, tingueu motivació i assumiu responsabilitats”.

El cap de la policia també es va dirigir als polítics per agrair la contractació de nous agents, que es corresponien a substitucions de l'any 2019, i també l'acord per al nou conveni: “és una labor de tots arribar a aquest acord”. Muñoz, però, va recordar al govern que no són “un mal necessari”, sinó que volen ser “millors” per seguir garantint que Cambrils sigui una de les ciutats més segures de Catalunya.

Alfredo Clúa: «El relleu generacional és fonamental en qualsevol generació»

L'alcalde Alfredo Clúa va ser el següent en pujar a l'escenari i va recollir el guant de Manel Muñoz: “sabem que no sempre podem fer tot el que volíem, però farem tot el possible perquè tingueu les condicions per tal que Cambrils segueixi sent un referent en seguretat”. En aquest sentit, Clúa creu que el relleu generacional “és fonamental en qualsevol generació per seguir oferint un bon servei”, que això “s'ha de garantir” i que l'Ajuntament va “per bon camí” en aquest sentit. El batlle va apuntar que la lluita contra el top manta és “la tasca pendent” i, per això, va demanar encara més col·laboració als cossos de seguretat presents a la sala.

L’Apunt

Distincions

Després dels parlaments es va projectar un vídeo reportatge i després es va fer el lliurament de distincions i guardons. Es va començar amb les medalles a la fidelitat per homenatjar a policies amb una dilatada trajectòria al cos. En total, enguany s’ha lliurat una medalla en la categoria de plata amb motiu de 25 anys de servei prestats de forma ininterrompuda i 16 medalles de bronze pels 15 anys de servei continuat. Posteriorment, els protagonistes han estat tres policies que s’han jubilat aquest 2024, després més de 30 anys de servei, que han rebut uns obsequis de record en agraïment a la seva tasca.

En l’apartat de les felicitacions, s’ha reconegut la tasca i actuacions d’una vintena de membres del cos policial cambrilenc, i d’un agent de la Policia Local de Terrassa, que durant el darrer any s’han distingit per la seva actuació meritòria, dedicació i exemplaritat.

La Diada de la Policia de Cambrils va comptar amb l’assistència del subdelegat del govern, Santiago Castellà; la directora de Serveis Territorials d'Interior, Eli Llombart; el Subdelegat de Defensa a Tarragona, José Manuel Latorre, i altres autoritats i comandaments dels diferents cossos de policies locals i cossos de seguretat de la Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil, a més de representants del cos de Bombers, del servei de vigilància duanera, Protecció Civil, Inspecció de Treball, Departament de Consum, agents rurals i l’Associació Internacional de Policies a Tarragona.

Comenta aquest article

Galeries relacionades