Cultura

Exposició

La mangrana, protagonista de l'exposició de la tarragonina Natàlia Ferré a la sala Àgora

L'exposició, que forma part de la Biennal d'Art Contemporani Gastronòmic, es va inaugurar ahir al vespre i es clourà el proper 15 de novembre

Per Lluís Rovira i Barenys

Natàlia Ferré va guiar un recorregut per la seva exposició, ahir, a l'acte d'inauguració
Natàlia Ferré va guiar un recorregut per la seva exposició, ahir, a l'acte d'inauguració | Lluís Rovira i Barenys

La sala Àgora de l’edifici consistorial va acollir, ahir al vespre, la inauguració de l’exposició La Magrana, de l’artista tarragonina Natàlia Ferré. Aquesta exposició, emmarcada en la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic, proposa un recorregut escultòric que s’atura en tres moments històrics i que té com a fil conductor la mangrana, un fruit present a la cultura mediterrània i que l’artista el proposa com a símbol de mort i resurrecció, regeneració, sensualitat, passió, creació, fecunditat, fertilitat,... Els moments històrics en els que Natàlia Ferré ha posat el focus són el Neolític, l’antiga Grècia i el Renaixement que reflecteixen el tot, la sensualitat i el dol, respectivament. A destacar l’obra que culmina l’exposició, una versió pròpia de la Pietà de Miquel Àngel, elaborada en fusta i ferro en la seva estructura i que ha estat realitzada per l’artista aquests darrers dies a la mateixa sala Àgora. Aquesta obra es pot contemplar des d’un banc que ha estat cedit per l’església parroquial de Sant Pere.

L’acte de la inauguració va anar a càrrec del regidor de Cultura, Jordi Barberà, que va fer la lectura d’un poema amb la mangrana com a protagonista. Tot seguit va ser l’autora que va explicar el sentit de la seva obra i, a continuació, va encapçalar un recorregut guiat per l’exposició. Una mostra que va obrir portes ahir i que les tancarà el proper 15 de novembre.

La versió de la Pietà, culmina l'exposició de Natàlia Ferré a la sala Àgora (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article