Informació general

Educació

L'institut escola Joan Ardèvol dona una calorosa benvinguda als professors i alumnes del projecte Erasmus+

Tots els alumnes del centre han rebut, aquest matí, l'expedició d'una trentena de persones provinents de Portugal i Irlanda, mentre que els estudiants alemanys arriben demà

Per Andreu Dalmau

Tots els estudiants de l'escola han rebut els estrangers fent un passadís amb banderetes alemanyes, irlandeses i portugueses
Tots els estudiants de l'escola han rebut els estrangers fent un passadís amb banderetes alemanyes, irlandeses i portugueses | Andreu Dalmau

L'institut escola Joan Ardèvol ha rebut aquest matí els trenta-nou alumnes i vuit professors provinents de Portugal, Irlanda i Alemanya en el marc de les jornades Erasmus+. Els portuguesos i irlandesos van arribar ahir a Cambrils i, mentre que els primers estan amb les famílies d'acollida, els segons s'estableixen en un hotel local. Els alemanys arriben demà, dimarts, per incorporar-se a les activitats.

Concretament, participen en aquestes jornades Erasmus+ 10 alumnes i 3 professors de l'escola AEOB d'Oliveira de Bairro; 11 alumnes i 3 professors de l'escola Mount Seskin Community College de Dublin; i 18 alumnes i 2 professors de l'escola IGS d'Osnabrück. Els estudiants, al llarg d'una setmana, duran a terme el projecte “The Colors of Cambrils: A Tapestry of Cultures” amb diverses activitats que giren al voltant del canvi climàtic, la participació democràtica, la digitalització i, enguany també, la cultura local. “Coneixeran la Farnaqueta, els timbalers, les sardanes, alguns menjars típics catalans...”, ha explicat el director del Joan Ardèvol, Enric Masdeu, en declaracions a revistacambrils.cat.

Aquest matí, tots els estudiants de l'escola han rebut els estrangers fent un passadís amb banderetes alemanyes, irlandeses i portugueses. També hi han hagut actuacions musicals i de dansa per part de diversos grups i els parlaments del director, el portaveu de la comissió Erasmus i una representant del Departament d'Ensenyament. A més, s'ha fet una petita presentació per introduir els nouvinguts a la situació geogràfica de Catalunya, l'ús del català i algunes de les tradicions més populars del nostre territori. Per finalitzar l'acte, tots els estudiants estrangers i els seus professors s'han fet una primera foto de família.

Actuació musical i foto de família amb tots els estudiants i professors estrangers (Fotos: Andreu Dalmau)

 

Els estudiants cambrilencs també tindran l'oportunitat de conèixer la cultura dels altres tres països durant els mesos de març, abril i maig, quan els visitaran amb grups reduïts: els alumnes de 6è i 1er de la ESO aniran a Portugal, els de 2n de la ESO a Irlanda i els de 3er de la ESO a Alemanya.

“La valoració del projecte és molt positiva, tant des dels professors com des dels pares i mares i els alumnes”, ha destacat Masdeu, “és una setmana molt maca i el que realment ens demostra que s'ho passen molt bé és que, cada any, demanen tornar a participar en el projecte Erasmus”.

Comenta aquest article