Informació general

Els tres grups de l'oposició es mostren disconformes amb el nou organigrama de la regidoria de Polítiques Socials i Salut

Per Berta Ruiz



Mercè Dalmau, Xavier Martí i Carme Cros, ahir a la tarda en la roda de premsa
Els tres grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Cambrils –la Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC), Convergència i Unió (CiU) i el Partit Popular (PP)– van avançar ahir a la tarda en una roda de premsa conjunta els punts més destacats del ple ordinari que se celebrarà aquest vespre a la sala de plens de l'Ajuntament. A la roda de premsa hi van ser presents els tres caps de llista: Xavier Martí de la PLIC, Mercè Dalmau de CiU i Carme Cros del PP.

Un dels punts més importants de l'ordre del dia sobre el què els tres grups de l'oposició coincideixen fa referència a l'aprovació del nou organigrama de la regidoria de Polítiques Socials i Salut. Recordem que aquest punt ja va ser retirat del penúltim ple per les divergències dels grups de l'oposició amb la proposta de l’equip de govern.

El líder de la PLIC –Xavier Martí– va explicar ahir, que tot i les reunions que l'alcalde ha fet amb l'oposició i "la bona voluntat", l'organigrama queda totalment igual, ja que no s'hi ha fet cap tipus de modificació. Segons van detallar ahir en la roda de premsa, la regidoria es dividirà en dues grans àrees: l'àrea de Polítiques Socials que inclourà Atenció Primària, Immigració, Infància, Discapacitat i Dependència; i l'àrea de Polítiques d'Igualtat i Salut. Sobre aquesta qüestió, l'oposició qüestiona la creació d'una gran àrea que inclou salut, ja que les competències municipals en aquest àmbit són molt escasses i limitades. Mercè Dalmau afirmava que, "no és lògic que si les competències no són completament teves hagis d'invertir molts esforços". De fet, tots els grups de l'oposició coincideixen a dir que les dues àrees queden molt descompensades i desequilibrades, ja que en una s'hi concentra tot el gruix de treball, contingut i treballadors –amb una vintena de persones– i l'altra queda molt "pobre", amb quatre o cinc persones.

Mercè Dalmau va exposar el seu descontent amb aquest nou organigrama de la regidoria, i va avançar el vot en contra de Convergència i Unió, per "un exercici de responsabilitat i coherència" amb les propostes que s'havien plantejat des del seu partit, en què s'apostava per un organigrama molt més equilibrat. Sobre aquest mateix tema, la número u del PP –Carme Cros– també va lamentar que l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– no hagi tingut en compte cap dels suggeriments que es van fer des de l'oposició, tot i les diverses reunions mantingudes entre ambdues parts. Tal i com afirmava ahir Carme Cros, "potser el plantejament d'aquestes dues àrees està bé, però pel seu bon funcionament haurien d'estar més equilibrades". L'oposició també va recordar que la darrera reestructuració es va realitzar a través d'una auditoria encarregada a l'Ajuntament de Reus.
Sobre aquest tema, els tres partits van avançar que votaran en contra.

Tres mocions al ple ordinari d'avui

Un altres dels punts destacats que van avançar ahir en roda de premsa van ser les dues mocions de presentades per ICV. Una d'elles, a la què votaran en contra els tres grups de l'oposició, demana que es declari Cambrils com a "zona lliure de transgènics". Sobre aquest tema, Xavier Martí va explicar que, "tot el que sigui millorar les collites dels pagesos en la seva producció és bo". Per la seva part, Mercè Dalmau també va qüestionar aquesta demanda, ja que segons va explicar, aquest és un àmbit regulat des de la Unió Europea, i aquí "les competències municipals s'escapen". Carme Cros, també reclamava haver realitzat una consulta prèvia amb la pagesia de Cambrils abans de plantejar una qüestió així.

L'altra moció presentada per ICV fa referència al retorn de la documentació de l'arxiu de la Guerra Civil a Salamanca. En aquest punt la PLIC i CIU votaran a favor de la moció que demana el retorn dels papers i el PP hi votarà en contra.
Per últim, cal destacar que ahir mateix, Convergència i Unió va presentar una moció –i que confien que es pugui introduir en l'ordre del dia del ple d'avui– en la què es fa palès el descontrol de les obres del nou traçat de l’AVE, els continus imprevistos i l’actitud de la Ministra de Foment –Magdalena Álvarez–. Sobre aquest tema, Mercè Dalmau va explicar que aquesta moció demana la dimissió de la Ministra de Foment, així com la demanda de la gratuïtat del bitllet de Renfe per als cambrilencs que utilitzen aquesta línia que pateix continus retards diàriament.

Queixes pels continus canvis d'horaris de les reunions informatives

En la mateixa roda de premsa d'ahir a la tarda, els tres grups de l'oposició van mostrar de nou el seu malestar pels continus canvis que es fan en les comissions informatives, les visites o reunions a les que han d’assistir els regidors. En aquest sentit, Carme Cros va justificar l'absència de Mercè Dalmau a l'inici de la roda de premsa, explicant que “avui teníem una reunió a Secomsa a les cinc de la tarda i el divendres, a les tres i cinc minuts de la tarda, ens envien un correu dient-nos que s’avançava una hora quan saben que a les tres de la tarda no hi som”. Els grups de l'oposició també es queixen de que no és la primera vegada que es canvia l'hora d'una reunió i es comunica a darrera hora.

Comenta aquest article