Informació general

ERC presenta una esmena als pressupostos generals de l'Estat demanant la gratuïtat de l'AP-7 fins que no s'enllesteixi l'A-7

Per Redacció

La Federació del Camp de Tarragona d'Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una esmena als pressupostos generals de l'Estat (PGE) per l'any 2008 per alliberar els peatges de l'AP-7 de Cambrils i l'Hospitalet, una esmena valorada en 12 milions d'euros.
ERC reclama que els usuaris de l'AP-7 des de Cambrils cap al sud no hagin de pagar, fins que l'autovia A-7 no estigui desplegada del tot, a l'igual que no es paga l'AP-7 entre Salou i Torredembarra des de fa anys. El portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, parla de "greuge comparatiu que tenim els que vivim al sud de Tarragona pel que fa a l'autopista. Cambrils és una població emergent i estem discriminats en aquest sentit".

A més, Esquerra ha presentat quatre esmenes més específiques de Cambrils als pressupostos generals de l'Estat. Una d'elles demana 3 milions d'euros per a un futur centre d'interpretació dels usos de l'aigua a la Mediterrània, que reforçaria el Museu d'Història de Cambrils. Recasens explica que "volem rehabilitar un antic molí per ubicar-hi un centre d'interpretació sobre l'ús de l'aigua".
Una altra esmena d'ERC és d'1 milió d'euros, perquè el Ministeri de Cultura cofinanciï el Teatre Auditori de Cambrils. Recasens argumenta aquesta esmena dient, que "l'Estat ens diu que Cambrils és una destinació turística madurada, per tant, hem de buscar elements que consolidin una oferta diferent al sol i platja".
En la mateixa línia, ERC ha presentat una altra esmena als pressupostos generals de l'Estat per rehabilitar la Torre del Llimó, per valor d'1 milió d'euros –com a centre d'art de Cambrils–, i una altra per fer els treballs de recuperació de la muralla, per valor de 500.000 euros. Segons Joan Recasens, l'objectiu d'aquestes dues esmenes és "salvaguardar el nostre patrimoni" i va en la línia del treball que l'Ajuntament de Cambrils ha iniciat per recuperar el Barri Antic amb el projecte que es va acollir a la Llei de Barris.

Comenta aquest article