Informació general

La Guàrdia Civil desarticula la banda que presumptament va assaltar un xalet de Marcambrils el passat setembre

Per Redacció



Aquest és el xalet de la urbanització de Marcambrils, que va ser assaltat per aquesta banda
La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda formada per vuit persones que es dedicaven a realitzar robatoris silenciosos en habitatges de Tarragona, Santander i Pontevedra, i que presumptament, va ser l'autora de l'assaltament violent que va patir un matrimoni alemany a un xalet de la urbanització cambrilenca de Marcambrils, tal i com informava Revista Cambrils Diari Digital en l'edició del passat 19 de setembre.

La subdelegació del Govern a Tarragona ha informat sobre aquesta operació "Albata" que va culminar el passat 25 d'octubre amb la detenció de set homes i una dona originaris d'Espanya, Itàlia i sobretot d'Albània, després de diversos registres domiciliaris a les províncies de Tarragona i Pontevedra. En aquests registres es va intervenir nombrós material: tres turismes, uns 5.800 euros en efectiu, material electrònic com càmeres fotogràfiques, càmeres de vídeo, telèfons mòbils i ordinadors, joies, peces de vestir. També es van localitzar unes 500 dosis de cocaïna i tres balances de precisió, a més d'altres objectes per cometre robatoris.

Segons fonts policials, aquest grup organitzat era molt actiu i estava especialitzat en els anomenats robatoris silenciosos, amb un àmbit d'actuació per tot l'Estat. També se'ls acusa de robatoris en establiments comercials dels quals requisaven les caixes fortes mitjançant el procediment del butrón.
En aquesta operació s'ha aconseguit identificar no només als autors dels robatoris, sinó també a les persones que s'encarregaven de distribuir el material robat i als que els hi facilitaven els documents d'identitat falsos.

Segons les mateixes fonts, a tots els detinguts se'ls imputa el delicte d'associació il·lícita i a alguns d'ells també, els de robatori amb força en domicilis de Tarragona, Santander i Pontevedra, falsificació de documents d'identitat, tràfic d'estupefaents. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions, mentre que el jutjat d'Instrucció número 1 de Reus que porta el cas ha decretat el secret de sumari.

Comenta aquest article