Gastronomia
Cambrils promociona el seitó amb una masterclass i una degustació amb més de 500 racions (Conté galeria)
Aquestes dues accions s’emmarquen en les noves jornades gastronòmiques que busquen posar en valor el peix blau
Les noves jornades gastronòmiques Cambrils amb gust de mar es van visibilitzar ahir diumenge amb dues accions centrades en el seitó. Impulsada pels departaments de Promoció Econòmica i Turisme, aquesta iniciativa busca posar en valor el peix blau que es pesca a la zona, com són el seitó, la canana i la gamba blanca.
La primera activitat que es va dur a terme va ser una masterclass de seitons en vinagre a la Confraria de Pescadors. Una trentena de xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys, acompanyats pels seus familiars, van visitar primer les instal·lacions i tot seguit van aprendre a fer aquesta recepta marinera tan típica.
Seguint les instruccions d’un pescador, els participants van netejar els seitons i també els van macerar en vinagre. Com a obsequi, van rebre una carmanyola per poder endur-se el plat que havien preparat i una samarreta de l’OPP92 Peix Blau Cat Sud-Tarragona, que va col·laborar activament amb aquestes jornades.
Racions esgotades en menys d’una hora
El següent acte va ser la degustació gratuïta de seitó fregit a les Escales Reials. L’expectació era màxima, ja que mitja hora abans de repartir les tapes ja hi havia fent fent cua. Com confirmava l’organització, es van servir més de 500 racions que es van esgotar en menys d’una hora. Aquesta part va estar amenitzada pel grup Ultramar, que va interpretar diferents havaneres en un dia radiant.
Mentre els pescadors enfarinaven i fregien els peixos, es van lliurar els premis del concurs escolar “Ranxos a bordo”, emmarcats en aquestes primeres jornades gastronòmiques. L’acte va anar a càrrec de la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Cambrils, Camí Mendoza; del president de la Confraria de Pescadors, Siscu Gil; del president de l’OPP92, Òscar Rillo, i del director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Antoni Epanya. Els premiats van ser: Ritaj Auoahoud, en la categoria d’Ingredients; Anastasia Ishkova, en la categoria de Creativitat, i Niolai Bulanov, en la categoria de Presentació. Tots tres van rebre una gorra de cuina, un davantal i un xec de 100 euros per un dels restaurants participants en les jornades.
El proper acte popular d’aquestes jornades gastronòmiques serà el tast de cananes amb ceba i tomàquet, que es farà diumenge 24 de novembre al Mollet del Rec. La degustació també serà gratuïta i comptarà amb la música del Dj Frank de la May.