Informació general

S'instal·la un control d'accés per accedir a les dependències municipals

Per Lluís Rovira i Barenys

Control d'accés a les dependències municipals

En el torn d'acció de govern del ple ordinari celebrat ahir, la regidora de CiU Mercè Dalmau va manifestar la seva estranyesa pel nou sistema de control d'accés a l'Ajuntament que es posarà en marxa el proper divendres, "hem preguntat a 17 municipis de tot Catalunya amb poblacions similars a la nostra i en cap ho tenen". Benaiges va dir que aquest és un procediment habitual en l'accés a moltes administracions, "i si no ho han fet els altres ajuntaments és perquè nosaltres, en això i en altres coses, som pioners". L'alcalde, a més, va dir que "aquesta mesura es fa per donar un millor servei al ciutadà i no per impedir el seu accés i controlar-lo".

Taca de petroli i controls de seguretat

D'altra banda, el regidor de la PLIC va preguntar per les actuacions fetes per l'Ajuntament respecte al vessament de combustible a la monoboia de Repsol que es va produir la setmana passada. L'alcalde va explicar l'acció conjunta realitzada amb els alcaldes de Salou i de Vila-seca i que s'estava a l'espera d'un informe de la Generalitat per a prendre una altre decisió. Al mateix temps, va dir l'alcalde, "també s'ha donat tot el suport a la Confraria de Pescadors". El regidor d'ERC, Jordi Savall, també va intervenir per a dir que el senador per Tarragona per ERC, Lluís Aragonès, farà una bateria de preguntes sobre aquesta qüestió i que en faria arribar les respostes.

Xavier Martí també va agrair que es continuessin fent els controls de seguretat nocturns per part de la Policia Local i va advertir d'un problema patit al carrer de les Barques en què uns policies novells havien posat multes en vehicles estacionats fora de les zones blaves.

Els pilons del port, les Comes i el cost de la ràdio i televisió municipals

El regidor del PP, Francesc Garriga, va reclamar, de nou, que es tregui alguna de les quatre fileres de pilons que es van col·locar a la darrera part del port que s'ha remodelat enguany, "això ho vaig reclamar al ple passat i vaig demanar que es preguntés als serveis de bombers i d'ambulàncies la idoneïtat d'aquests pilons. La resposta que he tingut és que s'ha traslladat la petició a la Generalitat". L'alcalde, Robert Benaiges, va explicar que aquesta qüestió s'està treballant des de la Generalitat i que aviat se'n sabrà alguna cosa.

Garriga també va demanar que es fes la comissió d'Urbanisme cada setmana i va demanar al regidor d'Urbanisme que expliqués el que havia dit per televisió, "i que no tothom pot veure, respecte als terminis de la urbanització de les Comes".

El regidor d'Urbanisme, Dani Pallejà, va explicar que la setmana passada havia assistit a una reunió dels promotors del Pla Parcial de les Comes, "l'equip tècnic podria tenir enllestida la proposta per a l'aprovació provisional la primera setmana de desembre i en un any i mig o dos es podria aprovar el Pla Parcial. El 2009 o 2010 podria començar la urbanització d'aquest sector".

A banda, Francesc Garriga va fer un prec per tal que el fessin arribar el més aviat possible uns informes d'intervenció que ja havia sol·licitat a la reunió del Patronat de Ràdio i Televisió sobre el cost real de la ràdio i televisió municipals, "se'ns va dir que el cost arribava al voltant dels 100 milions de les antigues pessetes però donat la complexitat d'aquest tema hem demanat els informes", va manifestar.

La bossa de gas i la zona esportiva de Cambrils Badia 

La regidora de CiU, Mercè Dalmau, va preguntar al govern municipal sobre les prospeccions que des de fa temps realitza Enagas en alguns aqüífers propers per a convertir-los en un dipòsit de gas al subsòl que contendria 1.600 milions de m3 de gas. Aquestes prospeccions, segons va dir Dalmau, afecten el nostre terme municipal. L'alcalde va respondre que d'aquest tema fa 15 anys que se'n parla i que el plenari ja s'hi ha pronunciat en contra en altres ocasions i que aquesta és, també, l'opinió actual sobre la qüestió.

Mercè Dalmau també va preguntar sobre la zona esportiva de Cambrils Badia i el projecte que s'havia presentat a l'anterior mandat. El regidor d'Esports, Joan Recasens, va dir que tot això, de moment, "estava aturat i si, finalment, desestimem el projecte n'haurem de pagar el cost".

Moció desestimada

CiU volia presentar una moció relativa al desgavell de Renfe en el tema de les obres de l'AVE i l'afectació que hi ha hagut al servei de rodalies. L'alcalde no li va deixar llegir la moció ja que, segons va dir, el reglament diu que les mocions s'han de presentar al menys 48 hores abans del ple i aquesta s'havia presentat el dia abans. Després d'una estona de discussió sobre si es volia presentar tal com l'havia preparat CiU, demanant la dimissió de la ministra de Foment, o de consensuar-la amb tots els grups obviant aquest aspecte, finalment, es va posar a votació si s'acceptava que CiU presentés la moció. El govern en ple va votar en contra i la moció no va poder ser presentada.

Comenta aquest article