Societat

El Centre Cívic de Vilafortuny acull la celebració de les terceres Jornades de Rol de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de les Jornades de Rol celebrades al Centre Cívic de Vilafortuny

El Centre Cívic de Vilafortuny ha estat l'escenari, enguany, de les terceres Jornades de Rol que es van celebrar ahir durant tot el dia. La participació, en l'edició d'enguany, ha baixat respecte a l'any passat xifrant-se en unes 40 persones. Les causes, segons apuntava David Reñé, secretari de La Torre del Alquimista, l'entitat organitzadora, es deuen a dos motius fonamentals, "un dels motius és que molta gent que volia venir no sap on és el centre cívic de Vilafortuny, mentre que el pavelló esportiu, que és on es feia les edicions passades, es coneix molt més bé. L'altre motiu és que en aquesta edició no hem fet el torneig de warhammer i no l'hem fet perquè aquest joc té la mania d'absorbir-ho tot. Nosaltres, enguany, hem apostat per jocs minoritaris". A banda d'aquests aspectes, també s'hi ha sumat que des d'ahir i fins diumenge està obert a l'Hospitalet de Llobregat el Saló del Manga que també pot haver restat participants a les jornades de rol de Cambrils.

Jornada completa

L'activitat de les terceres Jornades de Rol es va iniciar a les 10 del matí en que uns 25 participants, distribuïts al voltant de quatre taules diferents, jugaven al rol de fitxa amb jocs com Resident Evil, Fantasia Medieval o el Màgic. Per la tarda va pujar la participació fins a les 40 persones per a participar a la justa de cavallers, una mena de combat amb unes estris especials que simulen armes medievals però que són inofensives. També es va fer el concurs de pintura de miniatures. Cal dir que entre els participants n'hi havia un provinent de Badajoz i un altre de Pamplona que s'havien desplaçat a Catalunya per a visitar el Saló del Manga.

De cara a properes edicions, l'organització valorarà el possible canvi d'ubicació del lloc on fer les jornades de rol.

La Torre de l'Alquimista

L'entitat organitzadora de les jornades de rol, La Torre del Alquimista, està formada per vuit persones. La junta directiva està presidida per Joan Font, mentre que Màrius Peña n'és el vicepresident, David Reñé el secretari i Jordi Reche el tresorer.
A banda de l'organització de les jornades de rol també participen al Parc Infantil de Nadal en una iniciativa que consisteix en què els nens pinten les figuretes de warhammer i les poden utilitzar en una espècie de joc de taula.

Comenta aquest article