Gastronomia
La degustació de cananes amb ceba i tomàquet clou les jornades «Cambrils amb gust de mar» (Conté galeria)
La Confraria de Pescadors serveix 350 racions d’aquesta recepta amb l’objectiu de promocionar aquest producte que es pesca habitualment a la zona
Les jornades Cambrils amb gust de mar es van cloure, ahir al matí, amb una degustació popular de cananes amb ceba i tomàquet. La Confraria de Pescadors va elaborar un total de 350 racions que es van esgotar en només vint minuts. L’objectiu d’aquesta activitat era promocionar aquest producte que es pesca habitualment a la zona i que s’ha inclòs en aquesta acció gastronòmica que també ha donat protagonisme al peix blau i a la gamba blanca.
Com ja havia passat fa un parell de setmanes amb el tast de seitons fregits, mitja hora abans que l’organització comencés a repartir les tapes ja hi havia gent fent cua. La degustació era gratuïta, motiu pel qual moltes persones van anar-hi abans d'hora per no quedar-se sense el seu plat de cananes, un interès que confirmava l’èxit d’aquesta iniciativa gastronòmica.
Siscu Gil, patró major de la Confraria de Pescadors, explicava a revistacambrils.cat que només s’havien pogut servir aquestes racions perquè aquesta setmana s’havia pescat 60 quilos de cananes per culpa del mal temps. No obstant, es mostrava satisfet que la gent pogués conèixer aquest producte tan local i cuinat de forma marinera.
L’activitat, que es va veure amenaçada als primers minuts per la pluja, va estar amenitzada pel DJ Frank de la May.
Reivindicar l’essència marinera
Les jornades Cambrils amb gust de mar, que s’han dut a terme del 8 al 24 de novembre, és una de les novetats d'emguany del calendari gastronòmic impulsat conjuntament per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, l’Escola d’Hoteleria i Turisme i l’Organització de Productors Pesquers de Peix Blau de Tarragona (OPP). Una jornada gastronòmica que neix amb l’objectiu de reivindicar l’essència marinera del municipi a través dels productes de proximitat i donar protagonisme a tres espècies que es pesquen habitualment a la zona.
Més d’una desena de restaurants han participat en aquesta primera edició que també ha comptat amb diverses activitats, com la degustació de seitons fregits, la masterclass de seitons en vinagre, el concurs escolar de receptes “Ranxos a bordo” i el taller “Sabors que uneixen tradicions”, dirigit als alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i que fusionava la tradició i innovació elaborant receptes tradicionals dels mariners cambrilencs.