Societat

Agricultura

L'oli d'oliva verge extra de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, reconegut com un dels millors de Catalunya

El producte cambrilenc és guardonat en la categoria Grans Productors - Afruitat Madur en la primera edició de la Nit de l'Oli Català

Per Redacció

L'oli d'oliva verge extra Mestral de la Cooperativa Agrícola és un dels millors de Catalunya
L'oli d'oliva verge extra Mestral de la Cooperativa Agrícola és un dels millors de Catalunya | Cedida

L'oli d'oliva verge extra de la Cooperativa Agrícola de Cambrils va ser reconegut, en la Nit de l'Oli Català celebrada el passat divendres 13 de desembre, com a un dels millors olis de Catalunya. En concret, el producte cambrilenc va ser distingit com un dels cinc millors de la categoria Grans Productors - Afruitat Madur d'aquesta primera edició dels guardons que van tenir lloc a la Fatarella.

L'acte va estar presidit pel Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, i va comptar amb l’assistència d’una àmplia representació del sector de l’oli a Catalunya, a més de representants de les institucions comarcals i territorials d’arreu del país.

"Aquest reconeixement, que celebrem amb orgull, ens inspira a continuar oferint el millor or líquid de Catalunya i a continuar situant l’oli d’oliva verge extra de qualitat al centre de la gastronomia”, afirmaven des de les xarxes socials de la Cooperativa Agrícola un cop van rebre aquest premi que "és el reflex d’anys de passió, dedicació i aposta per la qualitat".

83 guardons

Durant la gala es van lliurar un total de 83 premis repartits en les diferents categories que conformen els guardons, als quan van optar un total de 132 olis. El jurat va destacar l’excel·lència de totes les propostes participants i va augurar una llarga vida a la celebració d’uns premis que reconeixen la merescuda tasca d’un producte d’alta qualitat elaborat a Catalunya.

El 10 millors olis de 2024 van ser per a Finques (L’Olivera SCCL), Cal Portalé Picual (Cal Portalé SCP), Mas Curró Extra (Agrícola Mas Curró SL), Oli Fontclara Arbequina (Zanotelli SL), Padrí (Josep Maria Catà Català), Mas Curró (Agrícola Mas Curró SL), Janiroc Arbequina (Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU), Ella l’Adam (Comercial Az-Azeytun XCIII SL), Janiroc Koroneiki (Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU), Baronia de Cabacés (Agríc. i Secció Crèdit de Cabacés SCCL).

A més, es van premiar els olis guanyadors en les set categories que conformen els premis: OOVE de Grans Productors, OOVE de Petits Productors, Olis de Producció Ecològica, Olis Monovarietals, Olis Elaborats en Projectes de Recuperació de Varietats Autòctones, Millor Maridatge, Combinació Culinària i Versatilitat Gastronòmica, i Millor Packaging.

OLIS D'OLIVA VERGE EXTRA DE GRANS PRODUCTORS

Afruitat verd intens

  1. Janiroc Koroneiki, Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU

  2. Olicastelló, Alsina Llorens Gabriel

  3. Elixir Despinyolada, Cuadrat Valley SL

  4. Priordei Arbequina, Agro Foods & Commerce SLU

  5. Kylatt, Fruits de Ponent

Afruitat verd mitjà

  1. Janiroc Arbequina, Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU

  2. El Soleràs, Coop. Agrícola El Soleràs COOP

  3. Ètim, Agric. Falset Marçà i Sec. de Cred. Afalma, SCCL

  4. Vall Major, Agrícola i Secció de Crèdit La Palma, SCCL

  5. Oli de Pau, Empordàlia

Afruitat verd lleuger

  1. Janiroc Leciana, Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU

  2. Degustus Ecològic, Cooperativa La Granadella

  3. Nos 300m, Unió Origen SCCL

  4. Montsacer, Cooperativa La Bisbal de Falset

  5. Massís del Port 1898 Verd 100% Arbequina, Agrícola i Sec. Crèdit Sant Josep

Afruitat madur

  1. Padrí, Josep Maria Catà Català

  2. Mestral, Coop. Agrícola de Cambrils SCCL

  3. Les Cabanes, Agrícola Sant Isidre Juncosa de Les Garrigues SCCL

  4. Vilà, Vilà Molí d’Oli SL

  5. Degustus Integrada, Cooperativa La Granadella

OLIS D'OLIVA VERGE EXTRA DE PETITS PRODUCTORS

Afruitat verd intens

  1. Finques, L’Olivera SCCL

  2. Cal Portalé Picual, Cal Portalé SCP

  3. Oli Fontclara Arbequina, Zanotelli SL

  4. Oli Fontclara Argudell, Zanotelli SL

  5. Priordei Rojal, Agro Foods & Commerce SLU

Afruitat verd mitjà

  1. Oli del Boix, Jordi Elies Fabrega

  2. Ella i Natres, Comercial Az-Azeytun XCIII SL

  3. Furro, SODELPLANA, SCP

  4. Cimma Arbequina, Ivan Caelles Colomes

  5. Janiroc Jardí Varietal, Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU

Afruitat verd lleuger

  1. Mas Curró, Agrícola Mas Curró SL

  2. Baronia de Cabacés Convencional, Agríc. i Secció Crèdit de Cabacés SCCL

  3. Origival Koroneiki, Origival SL

  4. Casolí, Mil&Unverd SL

  5. Mallafré Arbequina, H. Mallafré SL

Afruitat madur

  1. Mas Curró Extra, Agrícola Mas Curró SL

  2. Ella l’Adam, Comercial Az-Azeytun XCIII SL

  3. D’Oliciós Arbequina Essential, Neuen Karbu SL

  4. Fusió D’Aromes Cupatge, Agríc. i Secció Crèdit de Cabacés SCCL

  5. Ella l’Ariadna, Comercial Az-Azeytun XCIII SL

OLIS DE PRODUCCIÓ ECOLÒGICA

  1. Finques, L’Olivera SCCL

  2. Oli Fontclara Arbequina, Zanotelli SL

  3. Janiroc Koroneiki, Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU

  4. Orcau Vell, Aina Roca Melines

  5. Cimma Arbequina, Ivan Caelles Colomes

OLIS MONOVARIETALS

  1. Millor monovarietal arbequina: Finques, L’Olivera SCCL

  2. Millor monovarietal arbosana: Casolí, Mil&Unverd SL

  3. Millor monovarietal argudell: Oli Fontclara Argudell, Zanotelli SL

  4. Millor monovarietal coratina: Mas Montseny Selecció Coratina, Josep Maria Catà Català

  5. Millor monovarietal cua de Cirera: Orcau Vell, Aina Roca Melines

  6. Millor monovarietal empeltre: Rius d’Or Empeltre, Rius d’Or

  7. Millor monovarietal farga: La Trullola Selecció Farga, Josep Maria Beltran Bargalló

  8. Millor monovarietal fulla de salze: Rius d’Or Fulla de Salze, Rius d’Or

  9. Millor monovarietal kironeiki: Janiroc Koroneiki, Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU

  10. Millor monovarietal lecciana: Janiroc Lecciana, Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU

  11. Millor monovarietal llargueta Pallaresa: Cal Portalé Llargueta Pallaresa, Cal Portalé SCP

  12. Millor monovarietal menya: Cabrona, Set d’Oli SL

  13. Millor monovarietal negral: Furro (Negral), SODELPLANA, SCP

  14. Millor monovarietal oliana:Ella l’Adam, Comercial Az-Azeytun XCIII SL

  15. Millor monovarietal picual: Cal Portalé Picual, Cal Portalé SCP

  16. Millor monovarietal rojal: Priordei Rojal, Agro Foods & Commerce SLU

  17. Millor monovarietal sevillenca: Oli Coll de l’Alba, Xavier Guilera Ximenis

  18. Millor monovarietal vera del Vallès: Mas Curró Extra, Agrícola Mas Curró SL

  19. Millor monovarietal verdiell: Esmolet, Sodelplana SCP

OLIS ELABORATS EN PROJECTES DE RECUPERACIÓ DE VARIETATS AUTÒCTONES

  1. Mas Curró Extra (Vera del Vallès), Agrícola Mas Curró SL

  2. Furro (Negral), SODELPLANA, SCP

  3. Priordei Rojal (Rojal), Agro Foods & Commerce SLU

MILLOR MARIDATGE, COMBINACIÓ CULINÀRIA I VERSATILITAT GASTRONÒMICA

  1. Padrí, Josep Maria Catà Català

  2. Janiroc Lecciana, Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU

  3. Janiroc Arbequina, Euroaliment Proveedor de Alimentos de Calidad SLU

MILLOR PACKAGING

  1. Set d’Oli Arbosana, Set d’Oli

  2. Ella l’Ariadna, AZ Azeytun

  3. Cabrona, Set d’Oli

Comenta aquest article