Formació
El programa d'hivern del Campus Extens de la URV s'iniciarà amb dues propostes sobre el món del vi
Durant aquest primer trimestre s’oferiran onze activitats amb temes com l’enologia, el turisme, l’art, la literatura, l’arqueologia o la sostenibilitat
La programació d'hivern del Campus Extens de la URV a Cambrils s’iniciarà el proper dissabte 25 de gener amb un acte doble al Molí de les Tres Eres amb la cultura del vi com a protagonista. Primer s’inaugurarà l’exposició “Llibres, Vi & Art” produïda per Servei de Publicacions de la URV i posteriorment es donarà pas a la música i la tradició oral amb “I va venir el vi”, espectacle de text al voltant del món del vi, amb la narradora Jordina Biosca i el músic David García. L’acte es clourà amb l’oferiment a les persones presents d’una copa de vi produït per la Facultat d’Enologia de la URV.
Després d’aquest ferm inici, des del Campus Extens de la URV a Cambrils s’han programat deu activitats durant el primer trimestre de l’any amb temes tant diversos com l’art, l’enologia, l’arqueologia, la sostenibilitat, el turisme o la literatura, entre d’altres. Les activitats es portaran a terme en cinc equipaments culturals de Cambrils, amb la col·laboració de diferents entitats locals com Club Rotary Cambrils, Arjau Vela Llatina de Cambrils o l’AAVV El Portal, en formats diversos també per a les famílies i sempre amb accés lliure a la ciutadania. El Campus Extens de la URV està coordinat des del Museu d'Història de Cambrils de l’àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament Cambrils.
L’Apunt
Programació d'hivern
Dissabte, 25 de gener, a les 18h. Molí de les Tres Eres
Inauguració de l’exposició Llibres, Vi & Art produïda pel Servei de Publicacions de la URV amb el fons d’art de la URV de protagonista. Tot seguit, I va venir el vi, espectacle de text al voltant del món del vi amb Jordina Biosca (narradora) i David García (guitarra).
Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.
Dijous, 6 de febrer, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural
Conferència Transició energètica i territori al Baix Camp: un necessari equilibri entre energia, alimentació, aigua, medi natural i biodiversitat, a càrrec d’Eduard Furró Estany, perit industrial, enginyer, membre del consell de la Xarxa de Custòdia del Territori de Catalunya i coordinador tècnic del col·lectiu CMES (Col·lectiu per un nou model energètic i social sostenible).
Organitza: Club Rotary Cambrils, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.
Dijous, 13 de febrer, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural
Conferència Turisme blau accessible i inclusiu, a càrrec de Marta Nel·lo Andreu, directora del Centre ICLEAT i de la Càtedra d’Innovació i Recerca Turística Salou – Costa Daurada (URV), conjuntament amb l’Alba Font Barnet, professores ambdues de la Facultat de Turisme i Geografia URV i investigadores del Grup d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics URV.
Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.
Dijous, 20 de febrer, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural
Veus cambrilenques amb la conferència, Del hard rock al heavy metal: l'impacte ambiental de la mineria al mar, a càrrec de Robert Benaiges-Fernández, microbiòleg, bioinformàtic i investigador de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, centre associat a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.
Dimarts, 25 de febrer, a les 19h. Biblioteca Josep Salceda i Castells
Tertúlia del club de lectura adult a càrrec de Sílvia Cantos per parlar del seu llibre Ferides.
Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.
Dijous, 6 de març, a les 19.30h. Sala d’actes de Les Basses.
Presentació del documental Sal oberta. Dones i vela llatinaa càrrec de la seva directora Montse Pijoan Vives, antropòloga que ha comptat amb el suport de l'Institut Català d'Antropologia, la Generalitat de Catalunya i l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial. Acte inclòs dins de les Jornades per la Igualtat de Cambrils.
Organitza: Arjau Vela Llatina de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV
Diumenge, 9 de març, a les 11h i les 12.30h. Torre del Port
Taller de fibres vegetals a càrrec de Josep Mercader, artesà cisteller en el marc de l’exposició Nanses i pescadors. Activitat inclosa dins de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera.Aforament limitat amb inscripció prèvia a museu@cambrils.cat. Taller recomenat per famílies amb infants a partir de 8 anys.
Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV
Dijous, 13 de març, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural
Conferència Construint destinacions sostenibles i resilients: equilibri entre turisme, activitat empresarial i qualitat de vida local, a càrrec de Cinta Sanz-Ibañez investigadora del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics i professora associada del Departament de Geografia de la URV.
Organitza: AAVV El Portal, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.
Dissabte, 15 de març, a les 12h. Torre del Port
Inauguració de l’exposició Piqué. Mirant la mar del pintor Josep Piqué Iserte (1913-2012), artista de Montbrió del Camp que tenia el seu referent marítim a Cambrils, en el seu port i les seves platges.
Organitza: Fundació Josep Piqué Iserte – Piqué Art, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.
Dimarts, 1 d’abril, a les 19.30h. Molí de les Tres Eres
Conferència Escombrats pel Neolític. Les darreres comunitats caçadores i recol·lectores del Camp de Tarragona, a càrrec de Josep Maria Vergès Bosch, codirector de les intervencions arqueològiques al jaciment del Cavet, investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i professor associat del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV.
Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.