Informació general

S'inicien els treballs previs a les obres de la nova rotonda a la intersecció de l'N-340 amb la carretera de Montbrió

Per Redacció

Ahir es van iniciar els treballs previs a la construcció de la rotonda en la intersecció de l'N-340 amb la carretera de Montbrió

Ahir es van iniciar els treballs de senyalització i els estudis topogràfics i del ferm de la carretera, previs a les obres de la nova rotonda en la intersecció de la carretera N-340 amb la carretera de Montbrió (T-312).

L'obra compta amb un pressupost total de 671.000 euros, dels quals se'n farà càrrec el Ministeri de Foment i el projecte serà executat per l'empresa Pavimentos Barcelona SA. Es preveu que el termini d'execució es realitzi en sis mesos.

Amb aquestes obres se suprimiran el carril de gir a l'esquerra venint de València i d'incorporació a la dreta en direcció a Barcelona i els tres carrils de l'N-340 es aquest punt es convertiran en només dos. També es desviarà el traçat de la T-312 per connectar amb la rotonda. El traçat antic s'aprofitarà només en un sentit per accedir a la T-312 en direcció a Montbrió, mentre que per anar en sentit a la rotonda es farà un enllaç que incorporarà els vehicles procedents de Cambrils a un carril que arriba fins a la rotonda, de manera que la nova T-312 s'incorporarà a la rotonda amb dos carrils. L'obra contempla les obres del ferm de l'N-340, la T-312 i la rotonda, a més de les voreres i la xarxa de drenatge. Per altra banda, s'instal·larà senyalització vertical i 462 metres de barrera de seguretat metàl·lica. Aquesta nova rotonda regularà el trànsit en un punt complicat de la xarxa viària que actualment està regulat per semàfors.

Recordem que en els diferents projectes presentats pel Ministeri de Foment, l'Ajuntament de Cambrils ja va demanar diverses modificacions per tal que aquesta nova rotonda s'ajustés al dibuix previst en el Pla General. L'Ajuntament va demanar que el dimensionat de la rotonda fos més gran, que la rotonda s'ubiqués més propera al municipi i que no se suprimís l'entrada a la carretera nacional per l'accés que hi ha sota l'ermita de la Mare de Déu del Camí, ja que és una de les sortides habituals del Barri Antic per accedir a l'N-340. Finalment, el Ministeri de Foment va presentar un projecte adequat a les demandes del consistori cambrilenc.

Comenta aquest article