Informació general

La companyia aèria Ryanair establirà una base d'operacions a l'aeroport de Reus

Per Redacció

Ahir al matí es va realitzar una trobada a la seu de la Secretaria per a la Mobilitat a Barcelona entre el cap d'operacions de la companyia aèria Ryanair –Michael Cawley–, Manel Nadal i també l'alcalde de Reus –Lluís Miquel Pérez–, el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona –Joan Aregio–, el delegat del Govern –Xavier Sabaté– i el president de la Cambra de Comerç de Reus –Isaac Sanromà–.

Com a resultat d'aquesta reunió s'ha acordat establir una base d'operacions de la companyia Ryanair a Reus per tal d'ampliar de forma considerable els enllaços des de l'aeroport a un important nombre de noves destinacions. El desenvolupament de la base es faria en dues etapes, en la primera acollint dos avions, i en la següent fins arribar a un total de 6 avions. Aquesta nova activitat significarà que s'assoleixin un volum mitjà d'uns 17 vols diaris a l'aeroport amb freqüències diferents a l'estiu i a l'hivern.

Cal recordar que Ryanair reclamava com a requisits per a la seva implantació a l'aeroport de Reus el suport la millora de les infraestructures i la simplificació de la interlocució. També ha estat decisiu el compromís econòmic de la Generalitat, l'esforç de l'Ajuntament de Reus per la definició del pla director de l'aeroport i la capacitat de coordinació i lideratge dels diferents agents al territori com el Patronat de Turisme de la Diputació i la Cambra de Reus. La reunió mantinguda el passat dia 1 d'octubre a la seu de la Cambra de Comerç de Reus va significar el tret de sortida d'aquest procés i de la futura i possible gestió de l'aeroport des del territori.

Nous enllaços amb ciutats europees i tot l'Estat espanyol

La presentació dels nous enllaços es farà el proper mes de gener, moment a partir del qual també s'encetarà la comercialització per tal que es puguin operar efectivament a partir del mes d'octubre de 2008. La definició de les destinacions es determinarà al llarg de les properes setmanes incorporant ciutats europees i també del conjunt de l'Estat espanyol. Ryanair és una de les grans companyies aèries de baix cost amb una flota de 120 aparells, amb 563 rutes entre 26 països i un volum de passatgers que arribarà enguany al voltant dels 48 milions.

Comenta aquest article