Informació general

La manifestació de suport al conserge del col·legi Marinada, Paco Piñol, mobilitza un centenar de persones

Per Berta Ruiz

Moment de l'arribada de la manifestació a la plaça de l'Ajuntament

Un centenar de persones es van reunir aquest passat divendres en una nova convocatòria de suport a Paco Piñol, el conserge del col·legi Marinada que va ser denunciat per presumptes tocaments a dues menors que feien activitats d'estiu al col·legi.

La concentració es va iniciar cap a les set de la tarda a la plaça del Setge, on membres de l'organització van instal·lar una taula de recollida de signatures per a tothom que s'hi volgués acostar a mostrar el seu suport a Paco Piñol. Tot i que l'inici de la marxa estava prevista cap a dos quarts de vuit del vespre, aquesta no es va iniciar fins gairebé les vuit. El grup de persones reunit en aquest punt va sortir des de la plaça del Setge i va recórrer el passeig d'Albert, el passeig de La Salle, el passeig de les Palmeres, el carrer de Robert Gerhard i l'avinguda dels Països Catalans fins arribar a l'Ajuntament. Durant tota la marxa, la capçalera de la manifestació va portar pancartes de suport amb frases com: "Paco estem amb tu" i "Sabem que ets innocent", i també van anar cridant el lema de la concentració: "Paco, amigo, Cambrils está contigo".

Finalment, tota la comitiva de persones aplegades en la marxa es van reunir a la plaça de l'Ajuntament on es va llegir un manifest de suport: "Ens hem reunit avui aquí, per oferir-te el nostre suport incondicional. Som molts els que ens sentim en deute amb tu, i volem que tothom sàpiga que en aquests moments ens tens amb tu, igual que et vam tenir durant vint-i-cinc anys cuidant dels nostres fills, amb benevolència, afecte i respecte. És unànime, sobretot per als que estem avui aquí i per a molts altres que avui no han pogut assistir, la sensació de pesar i indignació per la situació que t'estan obligant a viure. Paco, tu vas ser el primer i únic conserge que ha conegut l'escola Marinada, i com a tal volem tenir-te de nou de tornada, ja que els joves que realment et coneixen així ho desitgen i et troben a faltar. Si alguna cosa és certa és que mai hem tingut ni hem cregut cap comentari que posés en entredit la teva professionalitat i la teva qualitat humana".

Tot i la sortida d'un centenar de persones, des de l'organització s'esperava una major mobilització popular, que no va tenir gaire resposta en la darrera concentració d'aquest passat divendres.

Segona manifestació de suport

Des de la seva detenció, han estat moltes les mostres de suport a Paco Piñol. Recordem que des d'aquest mateix espai, a través dels comentaris fets pels lectors a les notícies de Revista Cambrils Diari Digital, es va organitzar una manifestació a favor del conserge, que va tenir lloc el passat 3 de setembre a la nit. Aleshores, més de 700 persones es van reunir a la plaça de l'Ajuntament de Cambrils.

Companys i amics de Paco Piñol, a més, van engegar aleshores, una campanya de recollida de signatures amb la intenció de presentar-les al jutjat per tal que s'acceleri el procés judicial. En l'actualitat ja n'han recollit prop de 2.000. Una altra de les iniciatives de suport ha estat la creació d'un bloc a Internet <www.cambrilensesunidos.blogspot.com>.

Recordem que Paco Piñol va ser detingut el dia 29 d’agost i el 30 d’agost la titular del jutjat d’instrucció número 3 de Reus va decretar llibertat amb càrrecs i va fixar una ordre d’allunyament del centre escolar i de les dues menors per al conserge, per la qual cosa es va veure obligat a abandonar casa seva, un habitatge situat a l'interior del col·legi. Des de llavors, Paco Piñol està a l'espera que es produeixi un judici per tal que s'aclareixin els fets.

Comenta aquest article