Informació general

Turisme

La FEHT «rebutja frontalment» la proposta d'increment de l'impost sobre les estades turístiques

La federació tarragonina vol posar de manifest la preocupació del sector per les greus conseqüències que aquest augment pot tenir en la competitivitat del turisme a Catalunya

Per Redacció

Gran afluència a la platja del Regueral, l'estiu del 2023
Gran afluència a la platja del Regueral, l'estiu del 2023 | Lluís Rovira i Barenys

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) ha volgut manifestar novament el seu rebuig frontal a la proposta d’increment de l’impost sobre les estades en establiments d’allotjament turístic, tal com ja va expressar la setmana passada.

El passat dilluns, 3 de març, la FEHT, a través amb ConfeCat, va participar en una reunió amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, representat per la Consellera d’Economia i Finances, Alicia Romero, i el Conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper. En aquesta trobada, el sector va expressar un rebuig unànime a la mesura pactada entre el Govern i Comuns per duplicar els imports de l’impost i per la possibilitat d'afegir un recàrrec municipal.

Durant la reunió, es va posar de manifest la preocupació del sector per les greus conseqüències que aquest augment pot tenir en la competitivitat del turisme a Catalunya. Per aquest motiu, les patronals presents van sol·licitar formalment que abans d’aplicar qualsevol modificació fiscal es realitzi un estudi econòmic rigorós que valori l’impacte real d’aquesta decisió sobre el sector turístic i l’economia del visitant. Els empresaris del sector turístic reclamen diàleg amb el Govern i Ajuntaments abans d’aplicar l’augment de l’impost. També es demana l'elaboració d'un estudi econòmic rigorós que valori l’impacte real d’aquesta decisió sobre el sector turístic i l’economia del visitant.

A més, Berta Cabré, presidenta de la FEHT, ha afirmat que “el més preocupant” és que aquest impost “va en contra de la desestacionalització, ja que no es calcula com un percentatge en funció del preu de venda o de la temporada, sinó que s’aplica com una taxa fixa”. Segons Cabré, això significa que els clients dels establiments reglats paguen el mateix, tant en temporada alta com en temporada baixa, dificultant encara més la captació de visitants fora dels mesos punta. “No té sentit que es gravi igual una pernoctació en ple estiu, quan la demanda és alta, que en temporada baixa, quan el sector fa esforços per mantenir l’activitat”, ha conclòs.

Comenta aquest article