Informació general

La Generalitat acorda la construcció de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cambrils

Per Redacció

La comissaria dels Mossos d'Esquadra es construirà al Nou Cambrils, davant de la caserna de la Guàrdia Civil i al costat del nou tanatori municipal que s'està construint

El Govern de la Generalitat va acordar ahir en els acords de Govern, encarregar la construcció de set de les nou comissaries dels Mossos d'Esquadra que s'edificaran al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre per tal de finalitzar el desplegament de la policia de la Generalitat a tot Catalunya. Aquestes noves comissaries es construiran a Cambrils (Baix Camp), Amposta (Montsià), Salou i Vila-seca (Tarragonès), Falset (Priorat), Gandesa (Terra Alta), Montblanc (Conca de Barberà) i Valls (Alt Camp).
També s'edificaran dues comissaries més, una a Tarragona (Tarragonès) i una altra a Tortosa (Baix Ebre), però els tràmits per construir-les resten pendents d'acabar el procés administratiu endegat. La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Reus ja està enllestida.

Comissaria al barri de Nou Cambrils

La nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a Cambrils estarà situada en una parcel·la al barri de Nou Cambrils, entre els carrers de Maria Aurèlia Capmany, Rosa Sensat, Gabriel Ferrater i l'avinguda d'Adelaida. Els terrenys, que tenen una superfície total de 2.400 metres quadrats, estan qualificats en el Pla General d'Ordenació Urbanística com una zona d'equipaments, en la qual, a més de la comissaria de la policia de la Generalitat, també s'està construint el futur tanatori municipal de Cambrils. Es preveu que la comissaria estigui enllestida l'octubre de 2008.

Recordem que els
Mossos d'Esquadra ja van començar a assumir les seves competències a la regió policial del Camp de Tarragona el passat 1 de novembre d'enguany, amb el desplegament al Baix Penedès. En aquesta data també es van desplegar a 73 municipis del Baix Llobregat, el Garraf i l'Alt Penedès. Per tant, actualment cobreixen el 91% de la població catalana.

L'1 de novembre de l'any 2008, és la data fixada, en la què els Mossos d'Esquadra assumiran les competències de seguretat ciutadana, ordre públic i policia judicial a tot Catalunya.

Comenta aquest article