Informació general

El restaurant cambrilenc Can Bosch obté el tercer premi en el Concurs de Cartes de Vins de Restaurants de Catalunya

Per Berta Ruiz

Montserrat Costa, Joan Bosch i Manel Subirà –sommelier del restaurant– ahir al celler del restaurant

El restaurant cambrilenc Can Bosch ha obtingut el tercer premi del primer Concurs de Cartes de Vins de Restaurants de Catalunya-Cartavi, on hi han participat un total de 435 cartes d'arreu de Catalunya.

L'acte de lliurament de premis va tenir lloc el passat dilluns 19 de novembre en el marc d'un show-room de vins catalans al Palau de Congressos de Catalunya, amb la presència del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Llena. El primer premi va ser pel restaurant Cal Xim de Sant Pau d'Ordal. Els restaurants que van obtenir el segon premi van ser Cal Blay Vinticinc de Sant Sadurní d'Anoia; El Celler de l'Aspic de Falset; El Bulli de Roses; El Velero de Sitges i el restaurant Sant Miquel de Vallromanes. I el tercer premi va ser per un total de 10 restaurants: Can Bosch de Cambrils; Balandra del Serrallo; Colibrí de Barcelona; El Buffi de Solsona; Epicur de Barcelona; Kresala de Barcelona; Les Moles d'Ulldecona; Mas Albareda de Sant Julià de Vilatorta; Mas Romeu de Lloret de Mar i Sant Josep "El Racó de la Cigonya" de Els Monjos.

La carta de vins de Can Bosch, entre les millors de Catalunya

El concurs va estar obert a tots els restaurants de Catalunya que havien de presentar la pròpia carta real de vins del restaurant escrita en català. Totes les cartes presentades van passar un rigorós anàlisi, d'entre les quals 195 van complir tots els requisits marcats. Aquesta primera selecció va ser valorada per segona vegada, per una experta auditoria en restauració Vinnova, que va preseleccionar les millors 50 cartes de vins i caves –escollides en base a diferents paràmetres diferencials com la presència majoritària de vins i caves catalans i vins amb denominacions d'origen properes al restaurant– que van passar finalment a la darrera valoració del jurat. Altres punts que es van tenir en compte a l'hora de premiar les diferents cartes van ser l'existència de vins recomanats per la casa, la qualitat dels vins, el maridatge amb la carta de menjars o la relació qualitat preu.

En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, Joan Bosch es mostrava molt satisfet de l'obtenció d'aquest reconeixement, "ja que han valorat tota la carta en general, els xampanys, els caves i totes les denominacions d'origen que hi ha tant a nivell estatal com són el Rioja o el Ribera de Duero i una bona posició dels vins catalans. Perquè aquesta és una de les coses que nosaltres tenim molt clara; primer perquè som catalans i estem dins de la demarcació de Tarragona i perquè tenim unes denominacions d'origen que hem de defensar com els vins del Priorat, del Montsant o un vi de la Conca de Barberà". Segons explica Joan Bosch, "de la mateixa manera que quan una persona ens visita vol menjar una cuina molt autòctona, doncs també vol beure uns vins que siguin d'aquí. Aquesta és la política que fem a casa nostra, ja que crec que tenim una bona cuina per fer degustar el millor gourmet, doncs també tenim una bona carta per quedar molt bé amb qualsevol persona molt exigent".

El cambrilenc Joan Bosch es mostrava molt orgullós d'aquest premi, ja que segons explica fa uns quatre o cinc anys que des del seu restaurant van apostar molt fort per tenir una carta de vins de molta qualitat, i "de l'ordre dels millors restaurants espanyols i catalans". A més, segons comenta Joan Bosch, "no només es tracta de tenir una bona carta de vins, sinó també una bona carta de menjars amb molts suggeriments per satisfer qualsevol paladar exigent i també tota la casa ha d'estar en condicions: la posta apunt de les taules han d'estar perfectament ben posades, amb una bona vaixellera, bona coberteria i bona cristalleria". En aquest punt hi juga un paper fonamental l'esposa de Joan Bosch –Montserrat Costa– que és la maître del restaurant.

De fet, l'excel·lent trajectòria de Can Bosch ha estat avalada en els darrers 23 anys amb una estrella Michelin, que ha sabut mantenir durant tots aquests anys.

Can Bosch, entre els 10 millors al Trofeu Gosset Celebris a la millor carta de champagnes

Un altre dels darrers reconeixements aconseguits pel restaurant cambrilenc Can Bosch ha estat en el Trofeu Gosset a la millor carta de champagnes, atorgat fa poc més d'un mes.

En aquesta ocasió, i després de diverses eliminatòries els restaurants finalistes van ser: Can Bosch, Aquarius  (Andorra), Arzak, Atrio, Ca Sento, Casa Gerardo, El Bohío, El Celler de Can Roca, Gaig, Hispania, Martin Berasategui i Via Veneto. El premi absolut va ser per al restaurant valencià Ca Sento.

Sobre aquest premi, Joan Bosch explica que el jurat va valorar especialment les denominacions d'origen presents en la carta, els caldos del país i les diverses nacionalitats de vins. En aquest cas, Can Bosch compta amb vins de França, Itàlia, Alemanya, Sudàfrica, Estats Units o Austràlia, entre d'altres.

Al concurs s'hi van presentar més de 400 restaurants d'arreu de l'Estat.

Més de 700 referències de vins entre els 10 i els 1.200 euros

La bodega de Can Bosch compta amb una àmplia i equilibrada oferta de les anyades joves i caldos, amb més de 700 referències en vins. També disposa de les mesures adequades de temperatura i espai per conservar les diferents mostres de la carta amb una àmplia representació de vins de diferents zones.

El sommelier de Can Bosch –Manel Subirà– és l'encarregat d'elaborar, gestionar i recomanar la carta de vins del restaurant. Des de fa 13 anys que hi treballa al restaurant, tot i que ha estat en els darrers quatre o cincs anys que ha aconseguit configurat una reconeguda i premiada carta de vins i caves a nivell català i estatal.

Com a curiositat cal destacar que la carta de vins de Can Bosch comprèn una àmplia varietat de preus que van des dels 10 euros fins als 1.200 euros. Aquest darrer, l'exemplar més car de la casa és el prestigiós vi francès Petrus de l'any 1994. Com anècdota, Joan Bosch explica que el rei Fahd d'Aràbia Saudita era un habitual consumidor d'aquest mateix vi.

D'altra banda, Joan Bosch també explica que hi ha d'altres vins catalans de la demarcació i amb D.O Priorat que tenen uns preus entorn els 400 o 500 euros.

Comenta aquest article