Societat

Gastronomia

Enric Guasch i Yoel Álvarez guanyen el concurs de joves cuiners «De la Mar i l'Horta als Fogons»

Els alumnes de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona i l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils han estat reconeguts per un jurat integrat per Gessamí Caramés i Sergi Palacín

Per Redacció

Enric Guasch, primer premi al concurs, al costat de la xef Gessamí Caramés, que ha format part del jurat
Enric Guasch, primer premi al concurs, al costat de la xef Gessamí Caramés, que ha format part del jurat | Cedida

Enric Guasch Galeas, de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona, i Yoel Álvarez Ruiz, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, van guanyar ahir el primer i el segon premi respectivament del concurs per a joves cuiners i cuineres “De la mar i l’horta als fogons”, que s’emmarca en les Jornades gastronòmiques de la galera i la carxofa.

El jove estudiant Enric Guasch s’ha guanyat el jurat amb la recepta de mandonguilles amb sípia, mentre que Yoel Álvarez ha aconseguit la segona posició amb un plat titulat “Memòries del Mare Nostrum”. El certamen i el lliurament de guardons han tingut lloc aquest matí a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

En una primera fase de selecció, el passat 28 de febrer, el jurat es va reunir per valorar les divuit receptes rebudes procedents d’onze centres d’arreu de Catalunya i escollir les vuit semifinalistes. Avui, en la segona fase del concurs, aquestes vuit persones seleccionades han elaborat les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat intern de cuina format per experts i expertes del sector de la restauració i les han exposat davant de d’un jurat extern de taula amb professionals del gremi i representants de la societat cambrilenca.

Yoel Álvarez, segon premi, al costat de Jorge Gómez, director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils (Foto: Cedida)

 

Jurat de luxe

Cal destacat que el jurat intern d’aquesta 20a edició del concurs ha estat encapçalat pel reconeguts cuiners Gessamí Caramés Nuñez i Sergi Palacín Martínez, que van ser alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i van participar en aquest mateix concurs que avui han valorat, i avui triomfen amb els seus propis restaurants: La Meleta de Romer de l’Ametlla de Mar i l’Hiu de Cambrils.

Com a premi, a més del reconeixement, el primer i el segon finalista han guanyat un dinar per a dues persones en un restaurant amb estrella Michelin de Cambrils, una entrada a l'espai lúdico-termal Aquatònic vàlida per a dues persones, un xec regal per a la compra d'estris de cuina valorat en 150 euros pel primer i 100 euros pel segon i un val per gaudir d'activitats nàutiques valorat en 150 euros pel primer i 100 euros pel segon.

A més, totes les persones finalistes podran participar en una materclass a càrrec del xef cambrilenc Sergi Palacín del restaurant Hiu i han rebut vals per gaudir d’activitats nàutiques i una entrada doble per l’Aquatònic. El professorat acompanyant també s’ha emportat diversos obsequis gentilesa de la Cooperativa Agrícola, la Confraria de Pescadors, Aquatònic i Cambrils Park Resort.

Premiats, finalistes, membres del jurat i autoritats, en una foto de família (Foto: Cedida)

 

L’objectiu del concurs és fusionar la cuina marinera amb l’horta cambrilenca, posant en valor els productes de proximitat i en especial la galera i la carxofa. Els i les joves participants han treballat amb una cistella d’ingredients que s’ha proporcionat des l’organització, a la que podien afegir fins a sis ingredients més. Els jurats han valorat l’elaboració, l’originalitat, el gust i la presentació del plat.

La convocatòria està oberta a estudiants de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils amb edats compreses entre els 16 i els 26 anys. Els vuit semifinalistes seleccionats d’enguany provenien de centres formatius de Calella, Cambrils, Benicarló, Sant Feliu de Llobregat, Tortosa, Barcelona, Montornès del Vallès i Sant Cugat del Vallès.

L’Apunt

Les Jornades de la Galera i la Carxofa continuen fins el 23 de març

Les jornades de la galera i la carxofa “Les Reines de Cambrils” continuen fins el 23 de març amb àmplia oferta de menús i plats recomanats prop de quaranta restaurants i bars-restaurants. El diumenge 23 de març tancarà el programa d’activitats un tast popular de Bao de carxofes, que se servirà d’11 a 13h al Mollet del Rec amb l’acompanyament de la música de Casiotones Brothers. A més, com a novetat, el mateix diumenge a les 9.30 hores se celebrarà a la Confraria de Pescadors el primer esmorzar popular per a pagesos i pescadors jubilats, que es vol convertir en un espai de trobada i reconeixement d’aquestes persones que han treballat al sector primari.

Comenta aquest article