Cultura

Revista Cambrils participa com a ponent en un seminari del II Festival Europeu de Cinema i Televisió Memorimage de Reus

Per Redacció

Lluís Rovira i Anna Fargas en el moment que van mostrar un fragment del documental "La força d'una rierada" ahir al migdia [FOTO: F.X. CABRERO]

Revista Cambrils va participar ahir al migdia en el II Festival Europeu de Cinema i Televisió Memorimage de Reus. Aquest festival que porta el subtítol de "films d'avui amb imatges d'ahir" s'està duent a terme des del 16 fins el 24 de novembre a Reus, i es centra en els productes audiovisuals on s'utilitzen imatges històriques d'arxiu. Memorimage presenta un programa molt complet on divideix aquests audiovisuals en quatre categories que poden optar a premis: llargmetratges, programes o sèries de televisió, creació audiovisual i treballs d'alumnes d'escoles de l'audiovisual, a part d'oferir un seminari, exposicions i xerrades relacionades amb les imatges d'arxiu aplicades als audiovisuals.

En aquest cas, Revista Cambrils va participar en una de les sessions del seminari "Creació de la memòria" dirigit a alumnes de la Universitat Rovira i Virgili. Aquesta sessió portava per nom "Panorama de realitzacions" i en ella la productora "La Caja Negra" de Premià de Mar, Televisió de Lleida i Revista Cambrils van poder explicar als alumnes presents com es crea un documental on s'utilitzen imatges d'arxiu i com es tracten aquestes imatges. Així la productora "La Caja Negra" va explicar, entre d'altres projectes, una forma innovadora de produir els seus documentals amb imatges d'arxiu sense haver de tenir grans despeses en drets d'imatge. Per la seva banda Televisió de Lleida va explicar el procés de documentació i recopilació d'imatges per poder produir el seu nou documental on es tracten els bombardejos que va patir la ciutat de Lleida durant la Guerra Civil.

L'experiència de Revista Cambrils

Lluís Rovira, director de Revista Cambrils, i Anna Fargas, redactora i tècnica d'imatge de la Revista, van exposar una mostra dels treballs audiovisuals que ha realitzat Revista Cambrils i van explicar als assistents la tasca de recopilació de gravacions domèstiques que es va fer per produir el documental que explica la rierada històrica de 1994 de Cambrils "La força d'una rierada" i el tractament que es va decidir fer en les imatges gràfiques que s'havien recopilat pel documental "Revista Cambrils, 50 anys pàgina a pàgina". A més a més van parlar de projectes que s'estan duent a terme actualment i d'altres de futurs on és molt possible que es puguin utilitzar imatges d'arxiu d'un valor històric important. Finalment, els dos representants de la Revista van comentar quin era el procés de treball i documentació que es segueix a Revista Cambrils per realitzar un documental i van destacar l'important arxiu gràfic que la Revista ha anat adquirint gràcies als seus fotògrafs i col·laboradors en aquests més de 50 anys d'existència.

Comenta aquest article