Informació general

L'extensió de la UNED a Cambrils posa en marxa el programa d'idiomes CUID

Per Berta Ruiz



Robert Benaiges, Josep M. Franquet, Salvador Matas i Helena Martínez, ahir, en la presentació dels estudis del programa CUID
L'extensió de la UNED a Cambrils, adscrita al Centre Associat de Tortosa, posa en marxa els estudis del programa CUID (Centro Universitario de Idiomas a Distancia) per oferir estudis d'anglès, francès i espanyol per a estrangers.

La presentació d'aquests nous cursos es va fer ahir al matí a l'Ajuntament de Cambrils, amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas–, el director de la UNED a Tortosa –Josep M. Franquet i la coordinadora de l'extensió de la UNED a Cambrils –Helena Martínez-Ferreruela–. En la seva intervenció, Salvador Matas va destacar la important trajectòria de més de 10 anys de la UNED a Cambrils, en conveni amb el centre de Tortosa, així com el desig d'estendre i ampliar els estudis universitaris a Cambrils. Amb aquesta proposta del CUID s'amplia l'oferta en l'ensenyament de llengües a Cambrils, amb una fórmula semipresencial, que es realitzarà al Centre Cultural.

El director de la UNED a Tortosa –Josep M. Franquet– va destacar la importància de tenir uns bons coneixements lingüístics, ja que és una de les mancances principals del nostre sistema educatiu. Segons Franquet, "la UNED és conscient d'aquesta problemàtica i d'aquesta mancança i per això tenim 61 centres associats arreu de l'Estat, 38 dels quals imparteixen el CUID. Hem cregut que Cambrils és un lloc idoni per tenir una seu del CUID per la seva posició geogràfica, per la seva vocació turística i perquè aquí tenim una extensió molt eficient i perquè és un centre de referència a tot el Camp de Tarragona. Segons va explicar Josep M. Franquet, el programa d'estudis CUID de la UNED segueix les orientacions i els programes del Marc Comú Europeu de Referència de les Llengües.

D'altra banda, Franquet va anunciar una novetat per al proper curs 2008-2009. Segons aquest, s'està preparant tot el procés per a que a Cambrils es puguin cursar estudis de la Diplomatura de Turisme.

Finalment, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va voler destacar "la voluntat de mantenir, refermar i ampliar aquestes relacions amb la UNED", així com la propera construcció d'un centre de formació, on s'impartirà tota l'oferta d'estudis formatius.

Anglès, francès i espanyol per a estrangers

Els cursos que es posaran en marxa a Cambrils són el Nivell Elemental i Bàsic d'Espanyol per a Estrangers (A1, A2), el Nivell Bàsic de Francès (A2) i el Nivell Elemental d'Anglès (A1), tot i que, amb tota seguretat també es podrà impartir el Nivell Bàsic d'Anglès (A2). Els cursos tenen una durada total de 150 hores, des de desembre a maig, amb una o dues hores setmanals de tutoria presencial personalitzada i la resta d'autoaprenentatge amb tutor, amb materials didàctics en diferents suports. El preu dels cursos és de 272 euros –tot i que es poden consultar possibles reduccions– i el període de matriculació es tanca el proper 30 de novembre.

Per més informació es pot trucar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana 977 794 579 o al correu electrònic cco@cambrils.org.

Comenta aquest article