Informació general

Es presenta el programa d'actes de la Festa Major de la Puríssima amb novetats per als joves i un impuls dels actes més tradicionals

Per Berta Ruiz



Joan Recasens, Robert Benaiges i Jordi Savall, en l'acte de presentació de la Festa Major d'hivern
Ahir al matí es va presentar en roda de premsa la programació d'actes per a la Festa Major de la Puríssima, que s'inicia aquest proper 25 de novembre i s'allargarà fins al dia 10 de desembre. A l'acte de presentació hi va ser present l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Cultura i Esports –Joan Recasens– i el regidor de Joventut i Festes –Jordi Savall–.

Novetats per al públic més jove

Enguany, s'ha programat un ampli ventall d'activitats de tot tipus i per a totes les edats, de caire esportiu, cultural i d'oci i espectacle. De fet, una de les principals apostes per a la programació de la Festa Major d'hivern d'enguany es troba en els més joves. El regidor de Joventut i Festes –Jordi Savall– explicava ahir en roda de premsa algunes de les novetats que s'han previst per tal de potenciar l'oferta d'oci per als més joves. Una de les novetats d'enguany serà la Marató de Cinema Manga que es farà el dijous 6 de desembre al Cinema Rambla des de les 22.30 hores fins ben entrada la matinada. Les pel·lícules que es projectaran seran El viaje de Chihiro, Neon Genesis Evangelion i Akira, i també hi haurà un refrigeri per als assistents. Una altra de les apostes juvenils d'enguany serà la Mostra de Rock Immaculada 07, que es farà el dia 5 de desembre al Palau Municipal d'Esports, i que comptarà amb la participació dels grups cambrilencs, Toquem Fusta, Cuerda Floja, Kota Zero, Symawrath, Melancomia i Unchained.

D'altra banda, enguany, la Festa Major de la Puríssima recupera el ball de Festa Major. Segons Jordi Savall, "es recupera un vella tradició, que es feia anys enrere i que serveix per diversificar l'oferta", per a totes les edats. Aquest es celebrarà el dia 8 de desembre al Palau Municipal d'Esports amb l'orquestra Europa.

Ampli ventall d'actes culturals

Des de l'àmbit cultural també hi haurà un ampli ventall d'actes i activitats. En aquest àmbit, el regidor de Cultura –Joan Recasens– va detallar els més destacats. Recasens va destacar el lliurament de premis del 27è Premi de Pintura Vila de Cambrils, del 21è Premi Internacional de Fotografia Vila de Cambrils, de la 7a Beca de Recerca Vila de Cambrils i del 2n Concurs d'Escultura en Espai Públic de Cambrils 2007 que es farà el 2 de desembre a la sala de plens de l'Ajuntament de Cambrils. El dia 3 de desembre al vespre al Centre Cultural, es farà l'acte de projecció de les imatges cinematogràfiques més antigues de Cambrils: "100 anys del desastre ferroviari de la riera de Riudecanyes", organitzat per la Revista Cambrils, l'Arxiu Municipal de Cambrils i amb la col·laboració del Centre d'Estudis de Mont-roig i l'Ajuntament de Mont-roig.

Cal destacar també l'acte del 4 de desembre al Cinema Municipal Rambla, amb la Festa de les Lletres Catalanes de la Nit de Santa Llúcia 2007, amb el lliurament a Cambrils del 34è Premi Joaquim Ryura de narrativa infantil i el 45è Premi Josep M. Folch de novel·les que lliurarà Òmnium Cultural.

Joan Recasens també va remarcar la celebració del cinquè aniversari del Centre Cultural que es celebrarà amb un seguit d'actes per a totes les edats el dia 7 de desembre, amb una jornada de portes obertes, una sessió de cinema mut, una cercavila fins a la plaça d'Espanya i una festa d'aniversari i aperitiu per a tothom.

Enguany, un altre dels actes que també s'ha volgut potenciar especialment serà la commemoració del Setge de Cambrils. Segons explicava Recasens, "a partir d'ara li volem donar més força, perquè hi ha molta gent que ni saben el què és ni el saben situar. Crec que és un fet històric molt important dins de la nostra raó de ser i enguany li volem donar més importància". Per aquesta celebració el dia 9 de desembre es comptarà amb la tradicional ballada de sardanes, els parlaments que enguany aniran a càrrec del catedràtic d'història moderna i contemporània de la UAB –Josep M. Solé i Sabaté– i seguidament es farà l'ofrena. Com a novetat d'enguany, la companyia Cia. Teatre A La Cadira oferirà l'espectacle "1640" i clourà l'acte la Coral de la Verge del Camí.

Altres actes

En l'àmplia programació d'activitats també hi destaca l'acte de celebració dels 100 anys de la primera notícia escrita del Ball de Bastons de Cambrils, amb la inauguració de la placa commemorativa i un concert-vermut amb el grup de flabiols Els Perdigots que tindrà lloc el dia 8 de desembre al Parc del Pinaret. Entre els dies 6 i 9 de desembre també tindrà lloc el Mercat de Nadal al Mollet del Rec i la Fira Regal de Nadal a la plaça d'Espanya, mentre que el dia 9 de desembre es farà la Festa de l'Oli Nou a la Cooperativa. D'altra banda, tot el programa es completa amb un ampli ventall d'exposicions en les diferents sales, activitats esportives i els actes més tradicionals de la Festa Major.

Comenta aquest article