Informació general

La consellera de Salut, Marina Geli, visita el CAP Gimbernat

Per Èlia Bellmunt

Marina Geli –consellera de Salut– va observar amb detall els plànols de les obres d’ampliació del CAP
La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya –Marina Geli– va visitar el CAP Gimbernat de Cambrils el passat 25 d’agost. La visita de la consellera s’emmarcava en la jornada de visites que la consellera va dur a terme a diverses poblacions del Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès el mateix dia. Durant la jornada, Geli va estar acompanyada del delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona –Xavier Sabaté–.

En la seva visita a Cambrils la consellera va ser rebuda per l’alcalde –Robert Benaiges–, la regidora de Salut Pública –Rosa M. López– i el director general del Grup Sagessa –Lluís Nualart–, a més d’altres regidors del consistori cambrilenc. Després de reunir-se al despatx de l’alcalde, tota la comitiva es va adreçar a la sala de plens, on la consellera va poder veure amb detall els plànols corresponents a l’ampliació del CAP. Per finalitzar l’estada, Geli va visitar les actuals instal·lacions del CAP Gimbernat de la mà de la directora del centre –Lídia Ríos–.

Hospital lleuger

Les obres d’ampliació de l’actual CAP Gimbernat derivaran en el primer hospital lleuger, o hospital sense ingrés, de Catalunya: “Cambrils serà pioner en aquest model d’hospital en què s’hi podrà fer tot, fins i tot hores d’hospitalització diürna, excepte el que necessita estrictament l’estança de nocturnitat. El futur del sistema sanitari és la proximitat i la possibilitat de fer, sense ingrés, moltíssimes qüestions”, explicava la consellera.

Després de consultar amb detall els plànols de l’ampliació, Geli va avaluar la utilitat del centre: “serà un centre de més de 3.000 metres quadrats que servirà, com a mínim, per a 10 anys. Les previsions de demanda assistencial estan canviant radicalment perquè, entre d’altres, cada vegada hi ha més segones residències que es converteixen en primera residència. A més, a les zones turístiques la pressió assistencial en el sistema sanitari és molt important. Durant unes poques setmanes a l’any creix molt ràpid la població, els professionals treballen molt i els ciutadans esperen massa per ser visitats”.

Terminis

Les obres d’ampliació del CAP tenen un cost de gairebé sis milions d’euros que ha assumit l’Ajuntament de Cambrils mitjançant la concertació d’un crèdit. En el període 2005-2014 la Generalitat hauria de retornar aquest import, però els interessos del crèdit –al voltant d’1 milió d’euros– els haurà de pagar l’Ajuntament. Es preveu que el proper mes d’octubre el projecte ja estigui enllestit i que a inicis del 2006 s’iniciïn les obres d’ampliació. L’objectiu, si es compleixen tots els terminis, és que l’estiu de 2006 entri en funcionament la primera fase del projecte de l’ampliació –un espai més gran per al servei d’urgències i un espai específic per a l’atenció als desplaçats– i que a finals del 2006 el nou hospital estigui completament enllestit.

§ Reivindicacions§

Rosa M. López –regidora de Salut Pública– va aprofitar la visita de la consellera per transmetre-li algunes de les mancances que té Cambrils. En concret, va insistir en la necessitat d’un espai per al servei de rehabilitació, ja que són molts els cambrilencs que han de desplaçar-se fins a Reus per rebre aquest servei. El fet que molts dels usuaris del servei de rehabilitació siguin gent gran provoca un col·lapse en el transport sanitari, ja que les ambulàncies són utilitzades per fer els trasllats entre les dues ciutats.

Comenta aquest article