Informació general

Ports de la Generalitat invertirà 500.000 euros al port de Cambrils durant l'any 2008

Per Redacció

Aspecte del moll de pesca del port de Cambrils

Ports de la Generalitat preveu invertir 28 milions d'euros en actuacions que es portaran a terme en ports de les demarcacions de Tarragona, Barcelona i Girona durant el 2008, amb un increment del 79,5% respecte a les inversions de 2007.

Aquestes inversions es destinaran a diversos projectes en les tres zones portuàries de Catalunya: la zona portuària nord (Girona)—amb 21,3 milions d'euros–, la zona portuària centre (Barcelona)–amb 1,3 milions d'euros– i la zona portuària sud (Tarragona), unes inversions de 2,8 milions d'euros. A més, s'invertiran 2 milions d'euros més en l'adequació de les llotges a les bones pràctiques ambientals.

Dins de la zona portuària sud, Cambrils serà un dels ports que rebrà una inversió de Ports de la Generalitat de 400.000 euros dins del Pla d'Inversions 2008, per tirar endavant una actuació de dragatge, i 100.000 euros més per a l'ampliació de la palanca de pesca.

Actualment, Ports de la Generalitat planifica i gestiona els ports pesquers, esportius i comercials no concessionats. Entre aquests hi ha: els ports de Llançà, el port de la Selva, Roses, l'Escala, l'Estartit, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes; a la zona centre amb els ports d'Arenys de Mar, Garraf, Vilanova i la Geltrú, el port industrial de Vallcarca i les dàrsenes pesqueres de Mataró, el Masnou i Torredembarra; a la zona sud: els ports de Cambrils, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, les Cases d'Alcanar, el port industrial d'Alcanar i els embarcadors de Tortosa, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja i Amposta. Gran part de tots aquests ports rebran part de les inversions previstes per al proper any.

Comenta aquest article