Informació general

El Patronat de Turisme de Cambrils és guardonat amb el premi Jordi Cartanyà per l'edició d'un catàleg promocional en llenguatge 'braille'

Per Lluís Rovira i Barenys

Els dos premis Jordi Cartanyà, a l'esquerra el del vesant interior a l'Editorial Cossetània i a la dreta, el del vesant litoral al Patronat de Turisme de Cambrils

El Patronat de Turisme de Cambrils va ser un dels guardonats en la Nit del Turisme 2007 que es va celebrar ahir a la nit al restaurant La Cantina de Port Aventura. El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, organitzadora d'aquest acte, va concedir el premi Jordi Cartanyà en el vessant litoral al Patronat de Turisme de Cambrils per l'edició d'un catàleg informatiu i promocional en llenguatge braille. Segons els organitzadors de l'acte, Cambrils ha estat el primer municipi de la Costa Daurada que ha elaborat aquest tipus de material. A més, aquest material s'ha emmarcat amb altres accions pensades per facilitar l'adaptació dels espais turístics a les persones amb discapacitats, com la "visita a través dels sentits". L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, va ser l'encarregat de recollir el guardó.

L'altre premi Jordi Cartanyà, el del vessant interior, va ser per a Imatge 9, S.L. Cossetània Edicions, per l'edició d'una guia de les Terres de l'Ebre vinculada a la col·lecció Azimut i el premi Costa Daurada, el tercer guardó de la nit, va ser per a la Universitat Rovira i Virgili com a reconeixement al seu creixent compromís amb l'activitat turística.

20.498.000 pernoctacions

Més de 600 persones es van aplegar en la 18a edició de la Nit del Turisme, una nit que va tenir com a motiu principal la commemoració dels 20 anys d'existència del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. A part de destacar aquesta efemèride, la Nit del Turisme va servir per a fer un cert balanç de l'exercici. Així doncs, segons va explicar Joan Aregio, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, des del gener fins a finals d'octubre s'ha arribat a les 20.498.000 pernoctacions en l'àmbit de la Costa Daurada i l'interior. Segons Aregio, "la Costa Daurada ha tingut un comportament satisfactori tot i observar un cert descens de l'activitat, pràcticament imperceptible, de l'1,3%. Sigui com sigui, molts dels empresaris amb els que hem parlat ens deien que a l'inici d'any haurien signat un exercici com aquest". Pel que fa a les Terres de l'Ebre, segons Aregio, s'ha viscut una tendència creixent, "el conjunt de les seves 1.681.000 pernoctacions signifiquen un increment del 8,3%".

Per la seva part, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va fer un extens agraïment a totes les entitats i persones guardonades i a totes la gent que ha treballat en l'àmbit de la promoció turística i que ha col·laborat amb el Patronat de Turisme de la Diputació. Tot i això, Poblet va manifestar que encara existeixen "aspectes que ens han de preocupar i àmbits en els que queden encara deures per fer". En aquest apartat va assenyalar les infraestructures encara deficitàries i "la certa inflació de normativa que provoca a vegades greus dificultats a les petites i mitjanes empreses del sector per tal de poder-s'hi adaptar".

L'acte el va cloure el conseller del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, que va destacar la importància que té l'activitat turística al nostre país, que representa l'11% del PIB, "Catalunya és la primera destinació turística d'Espanya. El 26% del turisme que ve d'altres països ve a Catalunya". D'altra banda, Castells va assenyalar que l'activitat turística està sotmesa a transformació i que són necessaris els projectes empresarials i la col·laboració de les administracions per a la millora dels serveis, "cal ambició i complicitat", va dir.

Comenta aquest article