Informació general

Els veïns propers al Lidl denuncien les esquerdes que s'han format en el pàrquing i en algun dels habitatges

Per Anna Fargas

Els tres representants i alguns dels veïns en un moment de la roda de premsa al pàrquing de l'edifici, on al fons es poden veure algunes humitats de les que es queixen els veïns

Els representants de les 4 fases de l'edifici del costat del Lidl -Fernando Huertas, Olga Garcia i Eduardo Hurtado- acompanyats d'alguns veïns, van oferir ahir a la tarda una roda de premsa per tal d'exposar de forma general a tots els mitjans de comunicació les queixes i reclamacions que s'han fet i s'estan fent a l'Ajuntament des de fa un any. En aquesta ocasió els veïns del Lidl van reforçar les seves explicacions mitjançant la còpia de documents que havien anat enviant a l'Ajuntament i al Defensor de la Ciutadania, entre d'altres òrgans; còpies de correspondència que havien rebut els veïns; còpies de la denúncia per coacció i intimidació interposada a l'Ajuntament i de l'acta modificada pels veïns de la reunió del dia 16 de novembre amb l'Ajuntament, representants de Lidl i els veïns afectats.

Esquerdes en el pàrquing

Els veïns van exposar que, tot i que ningú els ho ha notificat, creuen que en l'espai situat damunt del seu pàrquing s'hi estan fent obres per habilitar un nou magatzem pel Lidl i que aquest fet és una de les raons per les que han començat a aparèixer esquerdes en el sostre del pàrquing. Olga Garcia explicava, amb la corroboració dels veïns, que el dia 21 d'aquest mes van venir 15 formigoneres per posar 20 centímetres de gruix en els locals que ha adquirit Lidl just damunt del seu pàrquing. Ferran Huertas afegia que "sense cap explicació i sense demanar-nos permís, ens vam trobar amb uns cartells en el pàrquing que ens deien que vindrien a reforçar la seva estructura". Huertas va comentar que "ningú ens ha notificat quin tipus d'obres s'estan fent en els locals del nostre edifici i tampoc sabem si els fonaments d'aquest ho poden suportar". A més, segons Ferran Huertas, fa pocs dies els paletes de l'obra van venir a tapar "també sense avisar" algunes de les esquerdes que els veïns volien mostrar als mitjans i que, diuen, són causa de les obres dels nous locals.

Els veïns van afegir que algunes vivendes situades en el primer pis també estan patint esquerdes i, segons va explicar Olga Garcia, "Lidl s'ha dirigit a els veïns afectats de forma individual dient-los que s'intentaria posar solució". Una veïna va explicar que en el pàrquing hi ha un mur de càrrega que, segons diu, volen tirar a terra. La veïna va expressar que tenia por que passés alguna desgràcia ja que el seu pis està just damunt d'aquest mur de càrrega.

Ferran Huertas també va fer referència a les humitats que estan apareixent en les parets del pàrquing, i va explicar que "estem en vies de demanda amb la promotora perquè per sota l'edifici passen aigües residuals o antics rius de l'època romana, i no sabem si s'han fet estudis geològics per mirar si la construcció és segura".

Demanda d'atenció a l'Ajuntament

Olga Garcia, en representació del centenar de veïns de l'edifici, va fer la lectura d'un text que constava de 15 punts on es demanaven responsabilitats i respostes a l'Ajuntament.

Entre d'altres coses en el text preguntaven a l'Ajuntament: per què havia estat un any sense actuar davant les actuacions il·legals, segons els veïns, de càrrega i descàrrega de Lidl. Per què la Policia Local no havia actuat davant les denúncies dels veïns durant un any. Per què l'Ajuntament permet el no compliment, segons els veïns, de les Ordenances de Medi Ambient, de la llei de Prevenció de Riscos Laborals i la llei de Contaminació Acústica per part del Lidl. Per què han amagat als veïns les llicències que tenien pendents d'aprovar al Lidl i que els afectaven directament. Per què en la reunió del dia 16 de novembre no van rebre respostes, no van ser escoltats, van rebre coaccions per firmar l'acta, segons els veïns, i no hi va haver l'alcalde ni el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge.

Olga Garcia finalitzava la lectura del text dient que era fals que l'Ajuntament s'estigués posant en contacte amb els veïns i que "els fem responsables únics de les negligències, enganys, actuacions de mala fe i dels efectes negatius que genera a nivell físic i mental de les persones que residim en les finques".

Més informació sobre el cas

Els veïns van aprofitar per recalcar alguns dels punts que ja havien comentat en contactes anteriors amb Revista Cambrils Diari Digital. Així, els veïns van dir que l'Ajuntament mai s'ha posat en contacte amb ells. També van comentar que era "sospitós" que Lidl no comencés a créixer fins que la promotora no va tenir la majoria dels pisos venuts. A més Ferran Huerta va voler recordar que, segons els veïns, quan denunciaven un fet a la Policia Local aquesta els explicava que aquest era un tema que pertanyia a l'Ajuntament i que "ells no hi podien fer res". Com a exemple, Eduardo Hurtado va explicar que en una ocasió va demanar a la Policia Local que fes unes proves de so per veure si, les molèsties que patien els veïns, sobrepassaven el nivell de decibels  "la policia em va dir que no feia falta fer cap prova perquè amb el soroll que sentien ja es veia que sobrepassava el nivell permès, tot i això els sorolls continuen".

Per ampliar la informació es poden consultar els següents articles:

Els veïns del Lidl es queixen per la futura ampliació del supermercat
Les quatre comunitats de propietaris de l'edifici proper al Lidl interposen una denúncia a l'Ajuntament per "coacció i intimidació"

Comenta aquest article