Territori
Oliver Klein: «No perdrem ni un segon a enredar-nos en el debat de l'estació intermodal, això fa que el projecte de l'Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona no pugui avançar»
L'alcalde defensa que Cambrils “no es quedarà callada” i que vol ser “un actiu decisiu” en l'impuls d'aquest ens metropolità
L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, s'ha pronunciat sobre la crisi que està patint el Grup Impulsor de l'Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona arran de la petició de Rubén Viñuales, batlle de Tarragona, d'ubicar l'estació intermodal a l'entorn d'Horta Gran de la capital.
La setmana passada es va conèixer que l'Ajuntament de Vila-seca havia abandonat temporalment el grup impulsor per a mostrar el seu desacord amb el consistori tarragoní, que va canviar d'opinió sobre la localització d'aquesta estació que s'havia definit, mitjançant el consens entre ciutats, que se situaria al terme de Vila-seca, a prop de l'Aeroport de Reus. Una desavinença que va fer que Pere Segura, el batlle vila-secà, comuniqués a la Diputació de Tarragona que deixava “de forma immediata la seva participació en els grups de treballs fins que no es recuperi el clima de confiança i de generositat del moment inicial”.
Per la seva part, l'alcalde de Tarragona va exposar que l'estació intermodal que s'havia acordat inicialment “no és a l'aeroport, sinó al mig del no res” i reclamava que s'ubiqués a l'Horta Gran com es detalla en el Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM). Una proposta de la que es va desmarcar l'Ajuntament de Reus, que va defensar que la infraestructura ferroviària s'ha de fer a Vila-seca com s'havia acordat.

“Som la tercera ciutat més gran del Camp de Tarragona, som el centre de la Costa Daurada i tenim una manera de veure el territori, hem de poder dir la nostra"
Oliver Klein ha manifestat a revistacambrils.cat que aquests tipus de debats no afavoreixen a l'impuls de l'ens metropolità. “No perdrem ni un segon a enredar-nos en el debat de l'estació intermodal, això fa que el projecte de l'Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona no pugui avançar”, apunta el batlle, que afegeix que, “estem en una època que Cambrils no es quedarà callada, més que mai ha d'expressar la seva opinió i, quan toqui, ens posicionarem”.
L'alcalde assegura que aquesta disputa que hi ha implica a ciutat que “rivalitzen des de fa molts anys” i que fruit d'aquestes discrepàncies “s'han perdut projectes molt importants”. Per Klein, el més urgent és resoldre aquest debat amb rapidesa per poder tirar endavant l'Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona.
“Cambrils vol participar i vol ser un actiu decisiu perquè creu en aquesta àrea. Som la tercera ciutat més gran del Camp de Tarragona, som el centre de la Costa Daurada i tenim una manera de veure el territori, hem de poder dir la nostra. Vull que les coses avancin i que no es perdi el temps. Nosaltres pensem en la competitivitat empresarial i el model turístic que creiem i volem per la nostra ciutat”, assegura.
Salou demana tornar al plantejament original de la planificació ferroviària del 2001
Qui també ha dit la seva aquesta setmana sobre aquesta crisi de l'Àrea Metropolitana ha estat l'alcalde de Salou, Pere Granados. El polític reivindica la necessitat de tornar al plantejament original de la planificació ferroviària de l'any 2001, que situava l'estació central junt a l'Aeroport de Reus, a la seva part sud. “Salou sempre ha defensat la millor opció per als usuaris del ferrocarril i de l’Aeroport de Reus, i aquesta passa per connectar directament el tren amb l’aeroport, per donar un servei ràpid i còmode pels viatgers”, apunta.
Segons l’alcalde, el canvi d'ubicació “no respon a cap criteri funcional, ni logístic ni territorial”, sinó més aviat un retrocés respecte a la planificació inicial. També lamenta que, lluny d’avançar, la planificació ferroviària “ha anat cap enrere”, i assegura que Salou continuarà treballant per una solució moderna, funcional i coherent amb el territori i amb les necessitats reals de mobilitat.