Informació general

Es presenta el Programa Formatiu 2007-2008 amb la xerrada del catedràtic Ángel-Pío González "L'Educació al llarg de la vida"

Per Anna Fargas


El catedràtic Ángel-Pío González Soto en un moment de la seva xerrada ahir al vespre

La Regidoria d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació va presentar ahir el vespre al Centre Cultural el Programa Formatiu que ha preparat per aquest curs 2007-2008 i que ja es va iniciar el mes de setembre. La presentació va anar a càrrec del Regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació, Salvador Matas, el qual va introduir la xerrada del Catedràtic del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili, expert en l'Àrea de Didàctica i Organització Escolar, Ángel-Pío González Soto.

Educació al llarg de la vida

Sota el títol de L'Educació al llarg de la vida, la xerrada va tenir un caràcter molt educatiu i, a través d'anècdotes properes, el catedràtic va saber captar ràpidament l'interès dels assistents que s'havien acostat al Centre Cultural. Ángel-Pío González va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que amb la xerrada pretenia mostrar als assistents què és aquest "al llarg de la vida" ja que "ha estat important durant molt de temps, el que passa que ara és vital", el catedràtic va comentar que actualment aquesta educació "ja no s'ha de d'enfocar nomes en l'educació en sí, sinó també en la qualitat de vida".

González Soto va manifestar que la seva intenció era que els assistents sortissin de la xerrada amb una actitud positiva cap el fet d'estar aprenent, "necessitem aprendre, no només per aprendre coses o adaptar-nos als canvis, que també, sinó per buscar l'harmonia d'un mateix amb el medi, per tal que no hi hagi ruptures socials ni culturals".

L'oferta del Programa Formatiu

Salvador Matas va parlar amb Revista Cambrils Diari Digital sobre l'Informe Bofill que s'ha publicat aquests dies i que destaca un fracàs important a Catalunya pel que fa a l'ESO i un nivell de dèficit formatiu per part de les persones adultes a nivell de Catalunya. Matas va comentar que "és per això que des de fa molt de temps l'àrea d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació fa un èmfasi especial en tota l'oferta global cap els adults" i va destacar que des de la seva regidoria volen arribar a tots els segments de població, "des de gent que no té el graduat en ESO i se'l vol treure fins a ofertes per fer en el temps de lleure,
per això la nostra és una oferta global".

Per tal que els cambrilencs i cambrilenques puguin conèixer l'oferta educativa de Cambrils, Salvador Matas va explicar que "cada any fem una guia formativa anomenada Portes obertes al coneixement que s'edita a principis de curs en la qual s'hi inclou l'oferta educativa de tot l'Ajuntament, no només de la nostra àrea. És una eina, que es troba en poques ciutats de Catalunya i  molt útil per poder conèixer a principis de curs quina és l'oferta educativa i poder escollir si es vol realitzar alguna activitat".

Del Programa Formatiu d'aquest any, Matas va destacar l'Escola d'Adults ja que "és una escola que cada any estem intentant potenciar més". Salvador Matas va parlar de la vessant adreçada a adquirir el graduat de l'ESO, però també d'una vessant d'activitats més puntuals, "com pot ser la petició que han fet les AMPES d'algunes escoles per tenir programes d'iniciació a les llengües o a la informàtica". 

Pel que fa a l'Aula d'Idiomes, Matas va comentar l'incorporació de l'oferta de la UNED que ha obert a Cambrils el Centre Universitari d'Idiomes a Distància  i de la intenció que des de l'Ajuntament "en un futur puguem donar més potencia a l'oferta d'idiomes amb una escola oficial d'idiomes o similar".

Finalment, Salvador Matas també va parlar dels cursos de Formació per Aturats, adreçats a crear un perfil per buscar feina, i l'oferta de Formació Permanent, destinada a treballadors en actiu que busquen millorar la seva capacitació professional. I va destacar que "en els dos casos els cursos són gratuïts igual que una bona part de l'oferta intentem que sigui gratuïta o molt assequible".

Comenta aquest article