Informació general

L'IES Cambrils i l'IES Ramon Berenguer IV solucionen la manca de menjador escolar

Per Berta Ruiz

 
 
 A dalt, imatge de l'IES Ramon Berenguer IV. A sota, l'IES Cambrils
La problemàtica de la manca de menjadors escolars a l'IES Cambrils i l'IES Ramon Berenguer IV ja ha quedat resolta.

Fins el curs passat i des de feia uns deu anys, els alumnes d'ambdós instituts es quedaven al menjador del CEIP Marinada, però des d'aquest mateix curs i per manca d'espai del centre de primària no han pogut seguir acollint els alumnes de l'IES Cambrils i l'IES Ramon Berenguer IV.
Segons ha explicat el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– a Revista Cambrils Diari Digital, es va convocar als dos directors dels instituts –Esteve Bou i Neus Bosquet– per tal de buscar una solució provisional i també treballar en una solució definitiva per donar resposta a aquest problema.
Com a solució provisional –i tenint en compte que en ambdós centres s'atorguen beques de menjador– es va plantejar la possibilitat de realitzar unes obres d'adaptació provisionals per a que es pogués oferir el servei de menjador. Aquesta opció però, es va descartar, ja que el període de les obres es podia allargar molt en el temps i no solucionava el problema de manera immediata. De fet, tal i com ha explicat Salvador Matas, els menjadors dels centres de secundària no són competència de l'Ajuntament, sinó que depenen de cada centre i per això "hem perdut més temps en intentar resoldre-ho". En canvi, la gestió dels menjadors dels centres de primària sí són competència de l'Ajuntament.

Servei de càtering a l'IES Ramon Berenguer IV

La solució que es va proposar de l'IES Ramon Berenguer IV és que s'oferiria un servei de menjador al seu centre a través de la persona encarregada del servei de bar de l'institut i l'ajuda externa d'una empresa de càtering. Aquest acord va arribar fa un mes aproximadament i ja compten amb uns 15 o 20 alumnes. En quant a l'IES Cambrils, el mateix regidor Salvador Matas va redactar una carta sol·licitant a l'IES Ramon Berenguer IV que acollís els alumnes de l'IES Cambrils durant l'hora de dinar. La setmana passada, el consell escolar d'aquest centre ho va aprovar i des d'aquesta mateixa setmana, els alumnes de l'IES Cambrils poden anar a les instal·lacions de l'IES Ramon Berenguer IV a dinar.

Amb aquestes declaracions, el regidor d'Educació ha volgut sortir al pas de les declaracions que Maria José Godall va realitzar a Revista Cambrils Diari Digital la setmana passada reclamant solucions per a la seva filla Ainhoa Cervera que va en cadira de rodes. Segons explica Salvador Matas, "si aquesta mare hagués vingut li haguéssim explicat que al Ramon Berenguer IV ja s'oferia el servei de menjador. La mare va anar el mes de setembre a parlar amb el director de l'IES Cambrils, però no ha vingut més. Si hagués vingut li hagués donat la solució de l'IES Ramon Berenguer IV, i més en el cas excepcional d'aquesta nena". El regidor Salvador Matas explica que porta treballant en aquest tema des del primer dia, tot i que al no ser competència municipal l'Ajuntament no ha pogut resoldre de manera directa aquesta problemàtica.  Tot i això, des de l'Àrea d'Educació s'ha conversat amb els dos centres i se'ls ha guiat a l'hora de plantejar solucions.

Construcció d'un menjador a l'IES Cambrils

La solució definitiva per a la manca de servei de menjador a l'IES Cambrils serà la construcció d'un menjador, ja que el centre no disposa de cap tipus d'instal·lació per oferir aquest servei. Segons ha explicat Salvador Matas, fa uns dies va mantenir una reunió a la Taula Mixta de Negociació –una reunió entre Ajuntament i Generalitat per qüestions d'educació– i va fer referència al tema d'inversions al municipi. Segons Matas, el delegat d'Educació ha pres el compromís que el proper mes de juny –quan s'acabi el curs escolar– s'enderrocarà la casa del conserge, inactiva actualment, i s'habilitarà un menjador amb servei de cuina i unes aules complementàries. Quan finalitzin aquestes obres es preveu que aquest servei sigui utilitzat només pels alumnes de l'IES Cambrils.

Per altra banda, la mare d'Ainhoa Cervera ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital, que l'Ajuntament de Cambrils es va posar en contacte amb ella, arran de la publicació de la notícia a Revista Cambrils Diari Digital el passat 23 de novembre, per tal d'informar-la sobre la solució a aquesta mancança. Segons ha explicat, a partir d'aquest proper dilluns, la seva filla ja començarà a anar a l'IES Ramon Berenguer IV a l'hora de dinar.

Comenta aquest article