Cambrils acull el 14è Congrés de Fires de Catalunya
|
A dalt, Dolors Batallé, Robert Benaiges i Pere Carles en el moment de la inauguració. A baix mostra dels assistents als congrés |
Jordí Martí, president del Comitè Organitzador del Congrés i director General de la Fira de Reus va comentar en roda de premsa que "aquest any volem fer èmfasi en el lideratge i les tasques d'equip i per això hem preparat debats i conferències que parlen del dia a dia en l'organització de fires". El Congrés de Fires de Catalunya és el punt de trobada perquè les empreses i entitats de diversos sectors es reuneixin per parlar de com millorar les fires. Entre aquesta diversitat de sectors hi trobem: directius i tècnics de totes les fires de Catalunya, empreses que col·laboren amb el món firal, associacions de botiguers, cambres de comerç, ajuntaments i consells comarcals. En aquesta ocasió també va assistir el delegat del govern central a Tarragona, Joan Maria Abelló.
L'acte d'inauguració va anar a càrrec de l'alcalde de Cambrils -Robert Benaiges-, el president de la FIFEC i de la Fira d'Igualada -Pere Carles- i la directora general de Comerç de la Generalitat -Dolors Batallé-. En aquest acte Robert Benaiges va voler destacar la importància del fet firal a Cambrils per la qual cosa va parlar de la Fira Multisectorial i de la Fira del Cavall. Per la seva banda, Pere Carles va parlar del paper d'engranatge de les manifestacions firals que "van més enllà d'un aparador ja que són un potenciador dels sectors que giren al seu voltant i se'n beneficien". Dolors Batallé va inaugurar el Congrés dient que aquest és un exponent de la importància de les fires i que aquestes "són l'instrument de màrqueting i comunicació amb més retorn per l'empresa".
Conferència inaugural a càrrec d'Àngel "Pichi" Alonso i Iván Cervantes
Amb el nom Todos es más que la suma de muchos, l'exjugador del F.C. Barcelona i comentarista esportiu -Àngel "Pichi" Alonso- i el tricampió del món d'Enduro -Iván Cervantes-, van explicar la necessitat de treballar en equip per poder assolir la victòria ja sigui en l'esport com en el món empresarial.
En el cas de "Pichi" Alonso es va basar en el futbol per explicar que la suma de tots a l'hora de treballar en les manifestacions firals és important. En aquesta línea va explicar que "cada jugador aporta un rol en l'equip" i que la tasca de l'entrenador és que "cada jugador assimili la importància que té per l'equip i que l'equip assimili el rol d'aquell jugador".
Un congrés ple d'activitats
A part dels debats i conferències el congrés també conté un apartat lúdic on s'ofereixen sortides en catamarà, visites a la Cooperativa amb tast d'oli i una prolongació de l'estança a Cambrils amb entrada gratuïta a l'Aquatonic de les Termes de Montbrió i a Port Aventura.
Un dels actes que Pere Carles va voler destacar va ser la presentació que es farà durant aquest matí del "Postgrau en Organització i Gestió de Fires",creat en col·laboració entre la FEFIC i la Universitat Pompeu Fabra, i que té l'objectiu de formar noves persones i donar reconeixement a la gent que fa anys que es dedica a l'organització de fires.
El 1322 Cambrils va celebrar la seva primera fira
El Congrés de Fires de Catalunya és itinerant i ja l'han acollit ciutats com Igualada, Tortosa, Lleida, Girona, Olot o Reus. Jordi Martí va explicar que es va escollir Cambrils com a seu del 14è Congrés "per fer un reconeixement a la trajectòria del sector firal de la població" i va afegir que "Cambrils ha sabut innovar i evolucionar en qüestió de fires com ho demostra la Fira del Cavall".
Fent referència a aquesta trajectòria, Robert Benaiges va explicar que l'any 1322 Cambrils ja va aconseguir el dret reial de poder realitzar la seva primera fira, tot i aquesta dada, Benaiges també va voler destacar la importància i força de la Fira Multisectorial de Cambrils que "ara fa 50 anys es va revitalitzar". Per la seva banda, Pere Carles va puntualitzar dient que "fer una fira el 1322 era com fer ara unes olimpíades". Carles també va voler explicar d'una forma més personal perquè es va escollir Cambrils per realitzar el congrés "les fires són emoció i quan Cambrils va venir a presentar la candidatura ens va transmetre emoció". El nom del municipi on es celebrarà el 15è congrés es farà públic durant l'assemblea d'avui.
La importància del món firal a Catalunya
Dolors Batallé va explicar que el calendari de fires 2008 ja es pot consultar a http://www.gencat.net/ctc/comerç/fires, "pel proper any hi ha una previsió de 414 fires, 40 de les quals són d'àmbit estatal i internacional". Batallé va voler destacar que "Catalunya lidera el panorama firal de tot l'Estat".
Dolors: D'incentius en l'activitat firal en el global hem aportat més de 400 mil euros que han generat una inversió de 750 mil euros.
Pere Carles també va voler destacar la importància que món firal està assolint a Catalunya, "l'objectiu és que les fires que es fan a Catalunya tinguin nivell de qualitat per tal de poder fidelitzar el client que en aquest cas és tant l'expositor com el visitant. Volem que el món firal de Catalunya sigui referent".