Informació general

L'Estació Nàutica Salou - Cambrils - Mont-roig/Miami Platja celebra una Jornada de Formació Empresarial

Per Anna Fargas

Imatge d'un moment de la sessió formativa d'ahir al matí

L'estació Nàutica Salou-Cambrils-Mont-roig/Miami Platja va organitzar durant el dia d'ahir la Jornada de Formació Empresarial al centre cívic de Vilafortuny. Aquesta Jornada, que ha comptat amb l'assistència d'unes 40 persones, s'inclou dintre del projecte de formació pels socis de l'Estació Nàutica i es complementarà a la primavera amb les Jornades Tècniques.

El fet que aquesta Jornada s'hagi dut a terme a Cambrils té una raó protocol·lària ja que, tal i com explica Joan Carbonell, gerent de l'Estació Nàutica Salou-Cambrils-Mont-roig/Miami Platja, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "Intentem fer accions en els tres municipis de l'Estació, i seguim el protocol de realitzar l'acció en un lloc diferent cada vegada".

La Jornada va estar orientada a la comercialització, el màrqueting on-line i la web 2.0 pensada per la interacció entre les persones. L'Estació Nàutica va obrir gratuïtament aquesta jornada a tots els empresaris de la zona, així les sessions més genèriques hi van poder assistir tots els empresaris, ja siguin entitats, empresaris, nàutics, restauradors i/o hotelers, dels municipis que formen part de l'Estació Nàutica i les més específiques s'han reservat als socis de l'Estació Nàutica.

La Jornada de Formació es va distribuir de la següent manera, durant el matí es va realitzar la sessió oberta a tots els empresaris i es va enfocar a la comercialització i el màrqueting on-line, amb un apartat pels empresaris d'allotjaments. La tarda es va dirigir específicament als socis de l'Estació Nàutica on es va tractar l'aplicació real del curs del matí i es va mostrar com es podia carregar el producte que ofereix cada soci a la web www.disfrtuaelmar.com, pertanyent a l'Associació Espanyola d'Estacions Nàutiques, i  a la web www.estacionautica.info de l'Estació Nàutica Salou-Cambrils-Mont-roig/Miami Platja.

El cambrilenc Rafael Moreno, gerent de l'Associació Espanyola d'Estacions Nàutiques, va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "l'Associació Espanyola ha optat a un projecte del Ministeri d'Indústria a través d'un programa que es diu Plan Avanza, que esta dissenyat per potenciar la implantació de les noves tecnologies arreu de l'Estat amb diferents vessants,  nosaltres ens em acollit a la difusió del negoci electrònic". Així gràcies a aquest pla, l'Associació Espanyola treballarà en les millores del seu portal comercial www.disfrutaelmar.com i "des del Plan Avanza ens ajudaran a la càrrega de dades, totes les Estacions Nàutiques es podran acollir a una subvenció de 18mil euros si carreguen un mínim de 25 empreses multiplicat per 10 productes diferenciats de cadascuna de les empreses".  Segons Rafael Moreno, "d'aquesta manera el març es podrien tenir 4000 productes i això farà que aquest sigui el portal de turisme nàutic més important d'Europa".

Per tant, gràcies al Plan Avanza, l'Associació Espanyola ha organitzat el curs de formació amb negoci electrònic per empreses per què d'aquesta manera, tal com explica Moreno "les empreses podran veure que el canal d'internet és un canal cada dia més important en el món del turisme i dels viatges".  El curs que s'ha fet a Cambrils és el número 15.

Carnet de Soci del Club Estació Nàutica als Parcs Infantils de Nadal

Joan Carbonell explica que la següent acció que té pensat dur a terme l'Estació Nàutica és la presentació del carnet de soci del Club Estació Nàutica "que es farà a mitjans de desembre i anirà molt lligada a estar presents en els Parcs Infantils de Nadal dels municipis de la zona". L'Estació Nàutica organitzarà tallers, en aquests parcs, enfocats a que els nens i nenes puguin tocar elements com caiacs o taules de windsurf, "així per als més petits s'oragnitzaran activitats manuals, pels nens d'entre 10 i 12 anys activitats d'acció-reacció i lúdico-didàctiques i pels Parcs Joves que es fan en alguns municipis els nois i noies podran fer iniciacions al submarinisme i caiac a les piscines". Carbonell destaca que l'objectiu de l'Estació Nàutica amb aquest nou carnet i la promoció als Parcs Infantils és el "d'instaurar a nivell cultural, social i esportiu el món de la nàutica a totes aquelles persones i fer entendre que no només és una activitat turística".

Comenta aquest article