Informació general

La Generalitat aprova la constitució del Govern Territorial de Salut del Baix Camp i els seus estatuts

Per Redacció

El Govern de la Generalitat va aprovar ahir la constitució del Govern Territorial de Salut (GTS) del Baix Camp i en va aprovar els seus estatuts, en el qual Cambrils hi estarà representat per la regidora de Benestar Social i Salut, Maricel Llaveria.

A més del GTS del Baix Camp, es va aprovar també la constitució del GTS del Montsià i el GTS del Baix Empordà. Amb la constitució d'aquests tres consorcis es fa un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Govern Territorials de Salut. Aquests òrgans tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i gestió del sistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. Aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut. Amb la creació d'aquests consorcis, la Generalitat també vol millorar la prestació dels serveis sanitaris amb les seves funcions bàsiques d'atenció primària, hospitalària i sociosanitària.

En el cas de la nostra comarca, el Pacte per a la Salut al Baix Camp es va signar el passat 1 de març de 2006, entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, el Consell Comarcal del Baix Camp i els municipis de l'Albiol, l'Aleixar, Alforja, Almoster, Arbolí, l'Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Cambrils, Capafonts, Castellvell del Camp, Colldejou, Duesaigües, la Febró, Maspujols, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, Prades, Pratdip, Reus, Riudecanyes, Riudecols, Riudoms, la Selva del Camp, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Vilanova d'Escornalbou, Vilaplana i Vinyols i els Arcs.

Comenta aquest article