Societat

Cambrils commemora el Setge que va patir la vila l'any 1640 de mans de les tropes castellanes

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la representació 1640 a càrrec de la companyia de teatre a la Cadira

Cambrils va commemorar, un any més, el Setge que va patir la població l'any 1640 per part de les tropes castellanes comandades pel Marquès de Los Vélez. Una commemoració, la d'ahir, que va aplegar un bon nombre de cambrilencs al voltant del Portal del carrer Major i de la plaça del Setge per participar en els diferents actes programats.

Primer de tot, es va fer una ballada de sardanes amb la cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils. Tot seguit, l'alcalde va fer un breu parlament amb el qual va situar el moment històric de la commemoració. A continuació va ser el convidat d'enguany, el catedràtic d'Història Moderna i Contemporània de l'UAB Josep M. Solé i Sabaté, qui va contextualitzar l'episodi bèl·lic que va patir Cambrils l'any 1640. Un cop enllestits els parlaments es va fer l'ofrena floral.

L'espectacle "1640"

A continuació van fer la seva actuació els gegants del Setge i el ball de Bastons de Cambrils. Tot seguit, va tenir lloc una de les novetats de la programació d'enguany. La companyia Teatre a la Cadira va escenificar l'espectacle "1640", una alegoria amb música i diferents elements que mostrava la destrucció que es va produir en el Setge a Cambrils i que va comptar amb la participació d'un grup de xiquets i xiquetes cambrilencs.

Finalment, la Coral Verge del Camí va cloure l'acte amb la interpretació de dos temes populars i el cant dels Segadors.

Comenta aquest article