Cultura

Cambrils acollirà una conferència del cicle "La meva experiència a Frankfurt" amb escriptors que van participar en la Fira del Llibre

Per Redacció



Cartell del cicle "La meva experiència a Frankfurt"
Cambrils serà seu, el proper dimarts, 18 de desembre, d'una de les xerrades del cicle de conferències "La meva experiència a Frankfurt", amb alguns dels escriptors que van ser presents en la Fira del Llibre de Frankfurt.

La Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull i els Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, han impulsat un cicle de conferències als territoris de parla catalana que es realitzaran durant aquest mes de desembre i gener.

El cicle "La meva experiència a Frankfurt" pretén apropar els escriptors catalans a la població, promoure el seu coneixement, descobrir l'efecte de la Fira en ells i en la seva obra i compartir amb el públic la seva experiència durant els actes organitzats per la Fira del Llibre de Frankfurt: com van ser tractats, quins contactes van fer, quina repercussió va haver als mitjans, la repercussió de la seva obra o la comparació entre el sector de les lletres català i alemany.

El cicle de conferències va iniciar-se ahir mateix a Lleida i durant els propers dies i setmanes passarà per Vic, Figueres, Cambrils, València, Tortosa, Andorra, Perpinyà, Barcelona i Palma de Mallorca. Segons l'organització, s'han escollit diferents ciutats dins dels Països Catalans.

La conferència prevista a Cambrils tindrà lloc el proper dimarts a les vuit del vespre al Centre Cultural i Ocupacional i comptarà amb la presència –si no hi ha canvis de darrera hora– dels escriptors Jordi Folck, Carles Porta i Maite Carranza.

Carles Porta, Maite Carranza i Jordi Folck

Un dels participants en la conferència a Cambrils serà el periodista i reporter de televisió Carles Porta. Director de la productora Antàrtida, també va ser enviat especial per TV3 en els conflictes bèl·lics de Bòsnia, Ruanda, Kosovo o Pakistan. També va entrar a formar part del programa 30 minuts i va ser el creador del programa televisiu Efecte mirall.  "Tor, la muntanya maleïda" ha estat el seu reportatge més llarg –vuit anys d'investigació– que més tard va publicar com Tor. Tretze cases i tres morts (2005). El llibre ha estat molt ben acollit pel públic i per la crítica i ha quedat finalista a la darrera edició de la Semana Negra de Gijón (2007).

L'escriptora i guionista Maite Carranza també serà present a Cambrils. La seva primera novel·la Ostres tu, quin cacau! (1986) va ser tot un èxit i va merèixer el Premi Crítica Serra d'Or. Des de llavors ha publicat una quarantena de llibres com Frena, Càndida, frena! (1993), Maurici Serrellsuat (1992) o Vols ser el nòvio de la meva gemana? (2002). Treballa des dels anys 90 per a diverses televisions i els seus guions han rebut el Premi Ondes, el Premi TP, el Premi ILC, el Premi Festival de Biarritz o el Premi GAC. Recentment, ha acabat la trilogia fantàstica La guerra de les bruixes: El clan de la lloba, El desert de gel i La maledicció d'Odi (2005-2007) que ha obtingut un gran èxit i que s'està traduint a una desena de llengües.

En l'obra i trajectòria del reusenc Jordi Folck hi destaquen La rosa de Reus (1990), Cròniques de la mitjalluna i Primeres aventures de Pere Ganxet (1994), Un consomé de contes (1995), Retorn al paísde lesmarionetes (1996). L'any 1997 va obtenir el premi de literatura infantil Carmesina, a València, amb el Viatge extraordinari d'un tap de banyera. El 1999 va guanyar el premi Josep Ferré i Gual de Tarragona de textos teatrals per Contes de la lluna trista, i el premi Guillem Cifré de Colonya per La guerra delsxiclets. També ha col·laborat com a redactor i locutor a Antena3 Ràdio, al Diari de Tarragona i a Ràdio Reus, i ha creat a Reus la seva pròpia empresa de publicitat Folck-Genius and Company, en la qual ha treballat per diverses empreses de Catalunya en campanyes per promoure diverses ciutats. També ha dirigit una revista finançada pel Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Comenta aquest article