Informació general

El Consell Comarcal del Baix Camp aprova un pressupost per a l'any 2008 de més de 52 milions d'euros

Per Lluís Rovira i Barenys



Lídia Bargas, Xavier Llauradó i Josep Masdeu ahir en roda de premsa
El pressupost del Consell Comarcal del Baix Camp per a l'any 2008, que es va aprovar en el ple celebrat ahir a la tarda, puja a més de 52 milions d'euros, dels quals 24,7 milions corresponen al Consorci de Gestió de Residus i 27,6 milions són el pressupost consolidat del Consell Comarcal. El pressupost del 2008, segons explicava el president del Consell Comarcal –Xavier Llauradó–, quedarà curt respecte al que hi haurà per al 2009, en què ja es preveu que estigui oberta la nova planta mecanobiològica de tractament de residus.

De totes maneres, el pressupost per al 2008 ha augmentat, ja que amb l'entrada del municipi de la Selva del Camp i d'altres municipis de la comarca dins de Secomsa Aigües ha suposat que s'incrementi en 1,4 milions d'euros el pressupost per aquest concepte.

Servei de retirada de vehicles abandonats

Dins de l'apartat de previsions, el president del Consell Comarcal del Baix Camp explicava que s'està treballant en la posada en marxa d'un servei de retirada de vehicles abandonats i un possible servei de grua per retirar els vehicles mal aparcats. En aquest darrer cas, el Consell Comarcal també gestionaria les multes que es derivessin d'aquesta actuació. "Ara per ara tot està en fase d'estudi", va dir Llauradó, que va afegir que aquest servei solucionaria el problema dels cotxes abandonats i dels mal aparcats en molts municipis petits, "però hi ha d'haver una massa crítica important per tirar endavant aquest projecte. En aquest sentit, Cambrils ja ha dit que estaria interessat a participar-hi". A banda d'aquestes argumentacions, tant el president –Xavier Llauradó–, com el vicepresident primer –Josep Masdeu–, no van precisar si el servei se centralitzaria en un únic punt o bé en diversos.

Més serveis socials


De cara a l'any 2008 també es preveu un creixement important en l'apartat de prestacions de serveis socials a la comarca, en aplicació al desplegament de la Llei de Dependència. Segons explicava Llauradó, "haurem de disposar de recursos necessaris per fer front a aquestes demandes".

A banda, aquest proper any també es començarà a desplegar el Pla de Foment Turístic Muntanyes de la Costa Daurada, que s'ha de desenvolupar en tres anys i que ha de promocionar 19 municipis de l'interior de la comarca per tal que creixin econòmicament i estiguin equiparats en serveis i infraestructures amb els pobles de la plana i de la costa.

Comenta aquest article