Informació general

S'entreguen els diplomes als alumnes de la tercera promoció de l'Escola Taller de Cambrils

Per Anna Fargas

Ramon Inglès, Salvador Matas i els professors i els alumnes de l'Escola Taller mostrant els diplomes

Els alumnes de la tercera promoció de l'Escola Taller de Cambrils van rebre ahir al matí el seu diploma en l'acte institucional de cloenda que es va realitzar al Centre Cultural. Abans de l'acte de cloenda es va organitzar una visita a les instal·lacions i a l'exposició fotogràfica de l'Escola Taller i seguidament es van visitar els projectes més importats desenvolupats pel mòdul de pintura i jardineria: la remodelació del pont del Cavet sobre la riera de Maspujols i el parc de Nou Cambrils.

En aquest tercer curs de l'Escola Taller han participat 16 nois –8 jardiners i 8 pintors–, que durant 2 anys (2005-2007) s'han estat formant en les seves futures professions. Així, durant els 6 primers mesos es van realitzar les sessions de formació, i l'any i mig restant es va dedicar a les pràctiques amb contracte laboral de formació.

Ramon Inglès, director territorial del Camp de Tarragona del Servei d'Ocupació de Catalunya:

"Ara sou pintors i jardiners, no deixeu que us anomenin d'una altra manera"

L'acte de cloenda va anar a càrrec del regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de Cambrils –Salvador Matas– i del directort territorial del Camp de Tarragona del Servei d'Ocupació de Catalunya –Ramon Inglès–. Durant l'acte Matas va voler destacar que aquesta tercera promoció ja s'ha pogut formar en un emplaçament permanent. Pel que fa al futur dels alumnes, tant Matas com Inglès es van mostrar satisfets pel fet que alguns d'ells ja estan treballant actualment i que molts dels altres estan en procés de contactes amb empreses per començar a treballar. Tot i això, Ramon Inglès va comentar que el resultat "el sabrem d'aquí a un temps, quan es vegi si la gran majoria dels alumnes s'ha incorporat al món del treball".

Salvador Matas va agrair la tasca de les persones que van iniciar l'Escola Taller i de les que el continuen mantenint, a més va valorar la "variada procedència dels alumnes" i va lamentar l'absència de dones. Tot i això, Inglès va explicar que en els cursos anteriors ja hi havia hagut noies i que esperava "que ens els propers també n'hi hagi, ja que són perfectament aptes per fer de jardineres i pintores".

Ramon Inglès es va dirigir als alumnes amb paraules d'ànims per al seu futur professional i els va dir: "teniu una qualificació professional i us heu de creure que esteu qualificats, perquè és veritat i important" i va afegir: "ara sou pintors i jardiners i no deixeu que us anomenin d'una altra manera". A més Inglès va recalcar que la millor prova dels coneixements que els alumnes han adquirit "són les tasques que s'han realitzat i que sense coneixements no s'haurien pogut fer".

Projectes futurs per a l'Escola Taller

Salvador Matas va explicar que l'equip de l'Escola Taller conjuntament amb els serveis tècnics de l'Ajuntament ja estan treballant en el quart projecte per a l'Escola Taller, "per tal de definir totes les qüestions que es volen plantejar en aquest futur projecte".

Concretament va comentar que la Generalitat traurà una altra convocatòria "i nosaltres hi participarem". A més, en aquesta ocasió, a part dels mateixos mòduls que s'estan fent, es demanarà afegir un mòdul en calafat i pintura de vaixells, ja que, tal i com diu Matas, "hem parlat amb els sectors productius de Cambrils i hi ha bastant de demanda".

Comenta aquest article