Informació general

La nova comissaria de la Policia Local s'ubicarà als terrenys que hi ha darrere de l'actual Ajuntament

Per Lluís Rovira i Barenys

En el solar del darrere de l'Ajuntament es farà la nova comissaria de la Policia Local; en segon terme es pot veure el nou hospital lleuger en construcció

L'Ajuntament està decidit a construir una comissaria per a la Policia Local en el terreny del darrere de l'edifici consistorial, on ara hi ha una zona destinada a pàrquing per a vehicles municipals. Així ho va anunciar ahir l'alcalde, Robert Benaiges, en la roda informativa que acompanyava l'esmorzar de Nadal de l'Ajuntament de Cambrils amb la premsa.

Segons va dir, el projecte d'aquesta comissaria es faria aquest proper any 2008 per tal que el 2009 es pogués realitzar. Aquesta nova comissaria ocuparia la part de baix d'un edifici que es completaria, als pisos superiors, amb les dependències corresponents a la gestió administrativa dels diferents departaments. En aquest nou edifici s'hi ubicarien, a més, els serveis que ja s'han descentralitzat, com són Benestar Social i Cultura, a més del que es descentralitzarà properament, que és Educació. El Departament d'Educació s'instal·larà ben aviat a la planta baixa de l'edifici de vivendes socials del carrer de Colom.

La construcció de la comissaria és una de les actuacions en matèria de seguretat ciutadana que el govern municipal està decidit a impulsar i que es complementa amb el nou model de gestió policial que es va començar a gestar fa uns mesos amb el canvi de l'estructura jeràrquica i que es completarà amb el desplegament, a finals del 2008, dels Mossos d'Esquadra a la nostra demarcació. En aquest sentit cal recordar que Cambrils disposarà d'una caserna de districte en la qual hi haurà al voltant del centenar d'agents.

Retard en les obres de l'hospital lleuger

Les obres de l'hospital lleuger estan patint un cert retard ja que s'ha hagut de reformar el projecte inicial. Tal com va dir l'alcalde, "al ser un tipus de construcció nova som els conillets d'índies. Si tot va bé, passat Setmana Santa podria estar enllestit l'hospital i llavors començaria la reforma de l'actual CAP".

Auditori, remodelació de barris i escola d'idiomes

Robert Benaiges va anar repassant els diferents àmbits d'actuació que s'emmarquen, tal com va dir, en "el programa d'actuació conjunt del govern municipal per a aquest mandat i que donen continuïtat a la tasca iniciada en l'anterior mandat". L'alcalde, a més, va reconèixer que des de les passades eleccions fins ara hi ha hagut una certa parada.

L'auditori és una de les grans obres a fer durant aquest mandat. De moment ja s'ha fet la remodelació de l'estació d'autobusos i ja hi ha la primera fase adjudicada, "confiem que a finals d'aquest mandat es pugui inaugurar l'auditori", va dir l'alcalde.

La remodelació dels diferents barris de Cambrils, per una altra banda, "és una de les principals apostes d'aquest mandat", segons va dir l'alcalde. En aquests moments hi ha quatre barris que es troben en un procés inicial de reforma: la Llosa, Platges de Vilafortuny, Proacosa i Jardins de Vilafortuny. A banda, emmarcada dins del Pla de Barris, s'iniciarà ben aviat la reforma dels carrers del Barri Antic que encara estan pendents de remodelació.

En matèria d'ensenyament el govern municipal està decidit a impulsar, conjuntament amb Salou, una escola d'idiomes. La ubicació d'aquest centre estaria a tocar del vial del Cavet, dins del terme municipal de Salou, ben a prop del barranc de Barenys. En un altre ordre de coses, el govern municipal està decidit a impulsar aquest mandat la segona escola bressol al carrer de Colom, al solar de l'antic cinema a l'aire lliure.

Certificat de turisme esportiu

L'Ajuntament vol aconseguir, dins dels propers dos anys, el certificat de turisme esportiu. Segons va explicar el regidor d'Esports –Joan Recasens–, present a la roda informativa, la setmana passada va mantenir una reunió amb responsables de la Generalitat per impulsar aquest certificat, "en poc temps disposarem d'una sèrie d'equipaments esportius, com són la pista d'atletisme estrenada enguany, els dos camps de futbol i la zona esportiva de Vilafortuny".

Comenta aquest article