Informació general

Robert Benaiges: "A l'oposició només li interessa demanar dimissions i posar-me a mi a parir"

Per Lluís Rovira i Barenys



Joan Recasens i Robert Benaiges, en el decurs de l'esmorzar de Nadal amb la premsa celebrat ahir
"Tenim molt mala oposició". Amb aquestes paraules valorava ahir l'alcalde, Robert Benaiges, la tasca que estan fent els partits polítics a l'oposició durant aquest mandat. Segons Benaiges, l'oposició ha agafat un posicionament basat en l'atac personal i en l'insult, "un posicionament que té una repercussió molt important en els mitjans de comunicació. Crec que s'equivoquen fent aquest tipus d'oposició".

L'alcalde va posar un exemple per demostrar que l'oposició no fa cap proposta constructiva, "el passat mes d'octubre vam aprovar les ordenances municipals i tota l'oposició hi va votar en contra dient que presentarien les seves alternatives. Doncs no se n'ha arribat a presentar cap d'alternativa, només els interessa demanar dimissions i posar-me a mi a parir".

Benaiges, a més, va criticar que persones "que el que han fet és canviar de partits", els vulguin donar lliçons de democràcia.

L'alcalde es va referir al darrer comunicat que va emetre l'oposició la setmana passada en què denunciaven que no se'ls havia avisat de la visita del conseller Francesc Baltasar, "aquest comunicat que van fer no té sentit. Es tractava d'un acte de signatura que es va fer a Cambrils perquè ho va demanar el conseller. No es tractava d'una visita institucional, aquesta signatura s'hauria pogut fer a Barcelona".

El butlletí municipal sortirà sense opinions

L'alcalde va dir que el butlletí municipal sortirà ara al carrer sense cap opinió política, després de la negativa dels partits de l'oposició a signar el document que ell els havia lliurat. Benaiges no troba correcte que l'oposició hagués anunciat als mitjans de comunicació que no canviarien els articles que ell havia demanat que es canviessin, "no entenc a què ve parlar de sous en un article del butlletí. Ells també cobren 12.000 euros a l'any. Els sous són públics i els que s'apliquen a Cambrils estan al tram baix del que recomanen l'Associació i la Federació de Municipis. El que no s'ha de fer és fer servir el butlletí municipal per insultar".

L'alcalde també va dir que no té res a veure l'oposició que feien ells en el mandat del 1999 al 2003 amb la que estan fent ara la PLIC, el PP i CiU, "nosaltres ho argumentàvem tot i no ens posàvem amb ningú sense cap fonament. Espero que l'oposició demostri que serveix per a alguna cosa més que per insultar-me".

Per la seva part, el regidor de Cultura –Joan Recasens– també va valorar la tasca dels partits de l'oposició dient que no estava actuant com s'esperava, "l'oposició hauria de presentar alternatives. El meu desig per al 2008 és que presentin alternatives i les poguem discutir en comptes de només buscar les qüestions problemàtiques, ja que sinó el debat es fa molt difícil".

Querella presentada

D'altra banda l'alcalde es va referir a la querella contra els exprofessors de l'Escola d'Adults que van denunciar el comportament dels responsables de l'Àrea d'Educació dient que ja estava presentada sense especificar si ja s'havia admès a tràmit, "el procés de selecció de la tècnica d'Ensenyament va ser tot correcte i legal. Com es pot dir que el procés va ser irregular? Els tribunals ja diran el que hagin de dir".

Comenta aquest article