Informació general

Neix Premsa Local del Baix Camp, una associació formada per 12 publicacions locals

Per Redacció

Membres de les publicacions associades a Premsa Local del Baix Camp, el passat 1 de desembre a Colldejou

Dotze publicacions locals del Baix Camp s'han constituït en associació sota el nom de Premsa Local del Baix Camp. L'acte de signatura dels estatuts d'aquesta nova entitat es va fer el passat 1 de desembre a Colldejou en una assemblea en la que es van designar els responsables de cada entitat i es van definir els objectius a realitzar des d'aquesta nova plataforma de comunicació comarcal.
Formen part d'aquesta entitat les publicacions següents : Lo Collet (Colldejou), El Lladoner (Riudecols), Els Porxos (Montbrió del Camp), La Borja (Les Borges del Camp), L'Informatiu d'Alforja (Alforja), Cronosport (Vilaplana), Lo Pedrís (Vilaplana), L'Om (Riudoms), La Crifolla (L'Aleixar), Lo Floc (Riudoms), El Replà (Vinyols i els Arcs) i Revista Cambrils.

La Junta

L'assemblea constituent de Premsa Local del Baix Camp va designar Lluís Rovira (Revista Cambrils) com a president de l'entitat, Montserrat Gené (El Replà) com a vicepresidenta, Anna M. Velázquez com a secretària i Jordi Ferré (Lo Floc) com a tresorer. Com a vocals es va designar Montse Manjón (Lo Collet), Eva Aymamí (Cronoesport), Ester Mariné (El Lladoner), Gemma Alegria (Els Porxos), Josep Altès (La Borja), Antoni Pujals (L'Informatiu d'Alforja), Xavier Fortuny (L'Om) i Jordi Mariné (Lo Pedrís).

Punt de trobada de noves propostes comunicatives

Premsa Local del Baix Camp neix amb la voluntat de protegir els interessos de les publicacions associades que tot i tenir periodicitats diferents tenen com a objectiu comú el d'informar de primera mà de tot el que passa als respectius municipis. D'altra banda, l'associació ha de servir com a punt de trobada de noves propostes comunicatives a nivell comarcal. Cal recordar que aquestes publicacions ja fa tres anys que estan funcionant com a col·lectiu, realitzant reunions periòdiques a les seus de les diferents publicacions. Fruit d'aquestes reunions, ara fa dos anys, ja van organitzar l'exposició fotogràfica Visions Locals, que es va exposar de manera itinerant per tots els pobles de la comarca on hi tenen la seu les publicacions associades.

La creació de Premsa Local del Baix Camp suposa una experiència inèdita a tot Catalunya dins de l'àmbit de la comunicació i es dóna en una comarca, el Baix Camp, força rica en publicacions locals.

Comenta aquest article