Informació general

El genet José Manuel Santiago de l'Escola d'Equitació Antonio Santiago de Cambrils es proclama campió absolut de Catalunya

Per Redacció

José Manuel Santiago dalt del seu cavall Príncipe de Oro (Foto Dolores Santiago i Jimmy de Juan)

El genet de l'Escola d'Equitació Antonio Santiago de Cambrils José Manuel Santiago s'ha proclamat aquesta temporada campió absolut de Catalunya de l'Alta Escola, amb el cavall Príncipe de Oro, nascut i domat a Cambrils fins als set anys.

L'actual campió de Catalunya Príncipe de Oro va ser rebut i homenatjat el passat 8 de desembre a l'Escola d'Equitació Antonio Santiago de Cambrils, amb una gran festa, que va reunir més d'una setantena de persones. Fa uns tres anys que el cavall va ser venut a l'actual propietari –Luigi Altieri– durant la Fira del Cavall de Verona, tot i que a mitjans del mes de gener d'enguany, el propietari del cavall va decidir que tornés a les instal·lacions cambrilenques durant la temporada per tal de millorar en alguns dels seus exercicis. Va ser a mitjans del mes de març quan el genet cambrilenc José Manuel Santiago i Álvaro Arcas van proposar que Príncipe de Oro competís a l'Alta Escola Espanyola.

Campions absoluts de Catalunya 2007

A la Fira de Sant Jaume de Reus del passat 21 de juliol, José Manuel Santiago i el cavall Príncipe de Oro van debutar tant com a binomi en les pistes de concurs com per separat. El binomi va resultar guanyador de la prova, amb la qual cosa quedava palès tot el treball realitzat durant tants mesos.

El segon concurs en què van participar va tenir lloc a l'Escola d'Equitació Comarcal de la Garrotxa, en què el binomi també es va proclamar campió en la segona categoria. La tercera cita es va donar en el prestigiós Saló del Cavall Equus Catalonia, on van quedar en el segon lloc de la classificació amb molts pocs punts de diferència respecte del primer classificat.

Després va arribar el III Campionat de Catalunya, amb diversos dies de concurs molt durs i molt intensos a les instal·lacions del Centre Hípic Carlos Cid. El primer dia, en les proves classificatòries el binomi va quedar en segon posició, però el segon dia –el dia de la final– van millorar molt, aconseguint un merescut triomf, que no solament els donava com a vencedors de la prova del dia, sinó que la suma dels dos dies de competició els donava el títol de campions absoluts de Catalunya 2007.

Comenta aquest article