Informació general

S'estrena la pel·lícula "Aqua, el riu vermell", la darrera producció del desaparegut Jordi Domingo

Per Redacció



Cartell de la pel·lícula produïda pel desaparegut Jordi Domingo
El passat divendres 14 de desembre es va estrenar a Barcelona la pel·lícula documental "Aqua, el riu vermell", produïda pel desaparegut productor cambrilenc Jordi Domingo i dirigida per Manel Almiñana.

El film documental narra la vida a través del riu Llobregat. La pel·lícula comença a Castellar de n'Hug, passa per les Mines de Cercs i tracta la construcció del pantà de la Baells. Al llarg d'aquest recorregut, s'expliquen petites històries al voltant del riu, com la d'una prostituta de carretera, un agricultor o la d'una família gitana, fins acabar a la desembocadura del riu. Tot i que la pel·lícula té molts protagonistes anònims, també té parts de ficció, on hi participa l'actriu manresana Asunción Balaguer, vídua de Paco Rabal.

El projecte d'aquest treball documental va néixer a principis de l'any 2002, tot i que el rodatge va realitzar-se durant l'any 2005.

L'estrena de l'obra no s'ha pogut realitzar fins ara, ja que la postproducció del film ha estat força complicada. La mort del productor cambrilenc el passat 28 de març –una de les principals ànimes del projecte– va fer aturar la producció d'aquest projecte durant un temps.

Recordem que el cambrilenc Jordi Domingo –que va morir de manera accidental amb 35 anys d'edat– tenia la productora Quimelca amb la que havia produït diferents treballs audiovisuals destacant el llargmetratge documental 200km i els curts Rosario i El ciclo. De fet, el film "Aqua, el riu vermell" també ha estat una producció de Quimelca, Just Films i Televisió de Catalunya.
El productor cambrilenc també havia format part de la POCC, l'entitat organitzadora del Festival de Curtmetratges de Cambrils i de Reus.


Comenta aquest article