Informació general

Es realitza la Mostra de Cultura Urbana combinant la cultura Hip Hop i la música electrònica

Per Anna Fargas

Imatge de les actuacions de rap que es van anar succeint durant el vespre de dissabte

El passat dissabte va tenir lloc a la carpa instal·lada al pàrquing de l'Horta de Santa Maria la Mostra de Cultura Urbana que es va iniciar a les 7 de la tarda i no va acabar fins les 3 de la matinada.  Xavi Domingo, Dj i membre de l'AMEC (Associació de Música Electrònica de Cambrils), va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que l'Àrea de Joventut "es va posar en contacte amb nosaltres i amb el Col·lectiu Hip Hop Cambrils per tal d'organitzar una Mostra de Cultura Urbana i d'aquesta manera aprofitar l'estructura que s'havia muntat per la Revetlla Jove de Cap d'Any". Cal destacar que el col·lectiu del que forma part Xavi Domingo ja va organitzar aquest agost el primer festival de música electrònica de Cambrils, el SUNFEC on "vam aconseguir portar el Dj Ángel Molina, un dels millors de l'Estat espanyol".

Un total de 5 grups de rap i 3 dj's van oferir una serie d'actuacions dintre la carpa mentre que fora es va habilitar un espai per tot aquell qui volgués practicar amb el seu skate. Pel que fa als grups de rap, van actuar Nueva Utopía, Mano Dura, Justos por Pecadores, Paso a Paso i una incorporació d'últim moment: Rial Obia. Les sessions dels Dj's van començar a partir de les 23 hores i els parcipants van ser Dj Piti vs Putter, Dj Domingo i Francesc Murcia.

Pel que fa al nombre de públic assistent, durant les primeres hores de concerts no va ser molt nombrós. Sergio Martinez, Expres, un dels encarregats de contactar amb els grups de rap, va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "tot i que a Cambrils hi ha molta gent que segueix la cultura Hip-Hop,  el fet que hi hagi poca gent en els concerts crec que és degut a l'horari en que estan programats, i també a que se n'ha fet poca publicitat a més estem a dia 29 i la gent ja es prepara pel cap d'any". Per la seva banda Xavi Domingo, membre de l'AMEC, explicava que "el fet que toquem des de les 11 fins les 3 de la matinada no ens perjudica pel que fa a assistència de públic, ja que, per experiència sabem que quan més gent podem tenir és durant la matinada".

Comenta aquest article