Informació general

La plaça de l'Església es converteix un any més en l'escenari de la celebració de l'arribada de l'Any Nou

Per Anna Fargas

Els assistents a la plaça de l'Església es van fer la tradicional foto de grup davant de la parròquia de Santa Maria

Des de fa anys, diversos grups d'amics es reuneixen davant del campanar de la parròquia de Santa Maria per celebrar junts l'arribada del nou any. En aquesta ocasió més de cinquanta persones, entre famílies i grups d'amics, es van anar congregant a la plaça de l'Església quan faltaven pocs minuts per les 12 de la nit. Després de les 12 campanades que indicaven l'arribada del nou any els assistents a la plaça es van felicitar l'any amb petons, abraçades i brindis amb cava. I abans que cada grup s'acomiadés i es dirigís al lloc on tenia pensat celebrar la festa de Cap d'Any els assistents es van fer una foto de grup davant la porta de l'Església, tal i com marca la tradició que any rere any s'ha anat duent a terme entre els assistents a la celebració.

Tot i el fred que acostuma a fer la nit de Cap d'Any i que el nombre de persones ha anat variant, any rere any el grup d'assistents a aquesta celebració davant del campanar de la parròquia de Santa Maria ha anat creixent, en bona mesura gràcies al boca-orella que els propis assistents han anat realitzant.

Experiències amb el campanar

Els assistents a la plaça de l'Església la nit de Cap d'Any han viscut diverses experiències amb el toc de les campanes, així alguns anys no van poder distingir els quarts de les campanades i d'altres les campanades es van mesclar amb els repics de la celebració. L'experiència més destacada va ser un dels primers anys de la concentració quan les campanes no van tocar les 12, així quan ja passaven cinc minuts de l'hora assenyalada un dels assistents va anar a buscar una olla per tal de poder realitzar els 12 tocs que indiquen l'entrada de l'any. Aquest any però el campanar no va presentar cap novetat i la celebració es va poder fer de la manera tradicional.

Comenta aquest article