Cultura

Es fan públiques les bases del concurs de microfilms del Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus

Per Redacció

Ja s'han fet públiques les bases del concurs de microfilms, dins de les activitats programades pel Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus, que tindran lloc el proper mes de març.

En aquest concurs hi pot participar qualsevol persona o col·lectiu de persones prèvia inscripció a través de les pàgines web dels festivals. Per inscriure's s'ha d'enviar un correu electrònic amb el títol "Concurs de microfilms" indicant el nom, l'adreça, i telèfon a info@fecfestival.com. Una vegada inscrits, els participants rebran la confirmació de participació via correu electrònic en un màxim de 48 hores. Aquest període d'inscripció finalitzarà el dia 22 de febrer.

Els participants hauran de recollir una cinta Mini-Dv que l'organització els hi facilitarà el 23 de febrer, de 10 a les 11 hores del matí en el Centre Cultural, i cada participant haurà de disposar de la seva pròpia càmera per al rodatge. Els participants disposaran de 32 hores per filmar i muntar –en cas necessari– en un film d'una durada màxima d'un minut, inclòs el títol i els títols de crèdit. La temàtica del microfilm és lliure, tot i que ha de ser filmat dins dels termes municipals de Cambrils i Reus, en cas de ser exteriors. A més, l'organització facilitarà als participants un element o motiu que haurà d'estar present en la història. El motiu podrà ser protagonista o no, tot i que haurà de tenir una relació directe amb el film, ja sigui a través del guió o de les imatges. Un DVD PAL amb el microfilm s'entregarà al Cinema Rambla de les 18 a les 19 hores el dia 24 de febrer.

En funció dels microfilms presentats, es podrà realitzar una sel·lecció prèvia de les obres, i l'organització es reserva el dret a desestimar aquells microfilms que consideri ofensius o no aptes per a la seva visualització pública. Els microfilms seleccionats es podran veure el dia 8 de març a les 17.30 hores al Centre Cultural de Cambrils, i el dia 15 de març a les 17.30 hores a la sala d'actes de Santa Llúcia de Reus, dins de la programació del Festival Europeu de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus.

Els microfilms guanyadors es donaran a conèixer el dia 8 de març a les 22 hores, durant l'acte d'entrega dels premis nacionals dels FEC Cambrils-Reus, al Cinema Rambla de Cambrils. El primer premi al millor microfilm està dotat en 700 euros i el segon premi al millor microfilm s'endurà un trofeu del FEC.

D'altra banda, els microfilms seleccionats –alguns fragments o la seva totalitat– podran ser utilitzats per a la difusió del festival en els mitjans de comunicació, i els microfilms guanyadors es podran visualitzar en la web del festival una vegada finalitzat el certamen.

Comenta aquest article