Societat

Els Reis Mags de l'Orient reben una acollida multitudinària en la seva visita a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge dels Reis Mags de l'Orient en el moment d'arribar al port de Cambrils

L'arribada dels Reis Mags de l'Orient a Cambrils es va tornar a convertir en un acte multitudinari. La climatologia va ser benèvola i va propiciar en tot moment que els actes programats dins la festa de Reis, tant el dissabte com ahir diumenge, se celebressin amb tota normalitat.

Arribada a port

Els Reis Mags van desembarcar al port de Cambrils poc després de les 7 de la tarda precedits d'un espectacular castell de focs i envoltats de la cridòria dels milers de persones que s'hi van congregar. Un cop a terra, Ses Majestats van recórrer un tram de la façana del port fins a l'alçada del moll de pesca on van pujar a les carrosses que ja els estaven esperant. A partir d'aquests moments es va iniciar la cavalcada que va recórrer el passeig marítim i la Rambla de Jaume I fins arribar al parc del Pescador on es van fer els parlaments, a càrrec de l'alcalde i del rei Melcior, i la primera de les recollides de cartes.
La cavalcada va continuar cap els carrers de la vila fins arribar a la plaça d'Espanya on es van repetir els parlaments i es va fer la segona recollida de cartes.

L'Associació d'Antics Alumnes de la Salle, entitat organitzadora de la festa, ha introduït millores en la cavalcada d'enguany. Les antigues carrosses dels reis, que des de fa dos anys serveixen per als patges, s'han remodelat completament. A més, enguany s'ha incorporat una carrossa nova que disposa d'un xassís i d'una cabina de camió.
Una altra de les novetats d'enguany ha estat la incorporació dins la cavalcada d'un camió que transportava les quatre campanes que han de coronar el campanar de l'església de Sant Pere.
Enguany i per segon any consecutiu els caramels de la cavalcada es van llençar des del camió que tancava la comitiva.

Repartiment casa per casa


Ahir diumenge, els Reis Mags van fer el repartiment de joguines, casa per casa, a tothom que ho havia sol·licitat en un gest que Ses Majestats només fan a Cambrils. Després de fer el repartiment, que els va ocupar tot el matí, els reis Mags es van acomiadar fins l'any vinent.

Comenta aquest article