Informació general

Els hotels de la Costa Daurada central registren una ocupació del 62% per cap d'any i del 45% per Nadal

Per Redacció

Els hotels de la Costa Daurada central han registrat una ocupació del 62% per cap d'any i del 45% durant les festes de Nadal, segons dades facilitades per l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics de la Costa Daurada a l'Associació Hotelera Salou - Cambrils - La Pineda.

Amb aquestes dades finals, se superen lleugerament les previsions que s'havien realitzat abans de les festes, que situaven l'ocupació per tot aquest període nadalenc entre el 44% i el 60%.
La xifra més alta d'ocupació als hotels, un 62%, s'ha assolit entre els dies 29 de desembre i 1 de gener de 2008, amb un total de 12.739 llits ofertats del total de 44.870 llits disponibles, és a dir, un 28,3% de les places. Aquesta ocupació suposa doncs, un lleuger descens en relació amb al mateix període de l'any 2006, quan l'ocupació es va situar en un 63%. D'altra banda, entre els dies 22 i 26 de desembre, l'ocupació va ser d'un 45%, el mateix registre que l'assolit l'any passat.

L'ocupació hotelera assolida durant tot el mes de desembre als hotels de les poblacions de Cambrils, Salou i La Pineda ha estat del 45%, sis punts per sota de les dades que es van aconseguir l'any passat, quan es va arribar al 51% d'ocupació. Segons ha indicat el vicepresident de l'Associació Hotelera Salou - Cambrils - La Pineda –Joan Antoni Padró– aquesta disminució de l'ocupació hotelera durant el mes de desembre es deu a que el pont de la Puríssima d'enguany ha inclòs una nit menys de pernoctació que l'any 2006.

Pel que fa a la procedència del turisme durant aquest període, ha estat majoritàriament de la resta de l'Estat espanyol, amb un 76%; mentre que un 24% han estat turistes provinents de l'estranger, de països com Gran Bretanya, França i sobretot Alemanya. La mitjana d'estada a la Costa Daurada central ha estat de 2,7 nits.

Comenta aquest article